GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Txema Yeste introduce fantezia în lumea „glossy”

 

Txema Yeste was born in Spain in 1972, studied photographic art in Barcelona and Birmingham, and began his career as a reporter. Currently, this modern master in search of beauty lives in Barcelona and constantly collaborates with major fashion magazines (Vogue, Vanity Fair, Numero).

 

 

Txema Yeste s-a născut în Spania, în 1972, a studiat arta fotografică în Barcelona și Birmingham, pornind în carieră ca reporter. Actualmente, acest maestru modern în căutarea frumuseţii locuieşte la Barcelona şi colaborează constant cu marile reviste de modă (Vogue, Vanity Fair, Numero).

 

 

Într-un interviu pentru revista “The Fashion Photography” (cu Alexei Key şi Anna Griggs) el declara:

Am început să studiez fotografia la 18 ani – am simțit că fotografia este ceva natural în mine. Când eram student, îi admiram pe Daido Moriyama și William Klein. Încă o mai fac: atunci, acum și pentru totdeauna. Cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost că trebuie întotdeauna să vezi lucrurile din toate unghiurile posibile.

Am început să lucrez ca profesionist la 27 de ani pentru ziare ca  “The Independent”, “The Observer” și “El País Semanal”. Subiectele mele erau foarte eclectice, precum cultura spaniolă în sine: toată lumea, de la o familie de țigani si șoferi de camioane, până la scriitori și politicieni.

Tranziția mea în modă nu a fost cu adevărat planificată. Cineva mi-a cerut să fotografiez un editorial de modă în stilul meu documentar și cumva totul s-a dezvoltat de acolo.

 

 

PENTRU MINE FRUMUSETEA REALĂ ESTE CEA CARE VINE DINTR-O PERSONALITATE PUTERNICĂ, UNICĂ. Nu mă interesează frumusețea care este “goală”.

În modă, îmi place că fiecare poveste are nevoie de o abordare nouă. Îmi place provocarea de a găsi de fiecare dată o nouă inspirație și direcție pentru a face o poveste grozavă. Soția mea este principala mea muză, dar inspirația poate veni din multe locuri: muzică, film, artă, o anumită expoziție … depinde de dispoziție.

 

 

(Surse: txemayeste.com; www.staleywise.com/artists/txema-yeste;

 thefashionography.com/txema-yeste; www.theguardian.com)

 

 

Posted by on decembrie 20, 2020. Filed under FOTOGRAFIE,HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry