GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Fotograful Ryan Muirhead: portofoliu pentru o inimă frântă

 

Ryan Muirhead:

O mare parte din fotografii încearcă să surprindă esența cuiva în cele mai bune condiții, inclinând deseori chiar și către o versiune idealizată. Nu cred că este complet negativ. Este minunat să portretizezi pe cineva fericit, puternic, capabil, mai frumos. Dar, după cum știm, nu este totul. Rețelele sociale ne pregătesc să dorim compulsiv doar  expunerea acelei părţi.

De aceea mă simt onorat când cineva îmi cere să documentez un caz special, mai vulnerabil și într-o anumită stare de sănătate.

Am întâlnit-o recent pe Julia printr-un prieten comun și mi-a cerut să fac câteva imagini ale luptei ei cu o cumplită boală cronică.

Nu sunt sigur ce să spun legat de acest subiect, astfel că, m-am gândit să împărtășesc imaginile mele alături de cuvintele Juliei. Aceasta a fost dorinţa ei.

 

Julia:

Mă întrebam dacă vrei să faci încă o sedinţă foto?

În urmă cu aproximativ o lună, am dezvoltat un suflu sistolic și starea mi s-a înrăutățit de când a trebuit să oprim tratamentul.

Am primit rezultatul de la ecografie pentru a determina originea răului și pentru a afla dacă este sigur să-mi continui protocolul terapeutic. Nu numai că m-am simţit mai rău dar m-am implicat și mai mult în comunitate și vreau să fac tot posibilul pentru a educa și a intra în legătură cu cât mai mulți oameni posibil. Este atât de important pentru mine pentru că ai reușit să surprinzi aceste  fotografii cu adevărat uimitoare şi în exact locul în care trebuie să fiu văzută (practic acolo unde sunt tot timpul).

Știu că este greu pentru tine, Ryan!

Simt că fiecare particulă din mine a devenit gri și goală, senzaţie pe care o am de când am aflat că pot muri. Nu vreau să exagerez  dar simt că esti unul dintre puținii fotografi de pe acest pământ care pot surprinde ceva atât de serios.

Poţi face ca o situație atât de înfricoșătoare să pară enigmatică și nebunesc de frumoasă, ținând în același timp la distanţă durerea din jur. Sunt dureros de vlăguită chiar acum pentru că nu pot absorbi calorii și sunt slabă, dar îmi doresc foarte mult să colaborăm. Vreau doar lucruri foarte reale, dar nu știu cum. Sunt dureros de subțire!

Obosită de a fi bolnavă. Obosită de luptă. Obosită de a trebui să respir. Obosită de inima care îmi bate nebuneşte în piept. Obosită de febră. Obosită să pledez pentru mine. Obosită să tot fiu în dormitorul meu.

Te-ai săturat să supraviețuiești!

Obosită să aștept. Obosită de înrăutăţirea permanentă.

M-am săturat să aștept un ajutor. Obosită de a fi obosită.

Am doar 22 de ani.

 

Sursa: https://www.facebook.com/ryanmuirheadphotography    

Posted by on septembrie 20, 2020. Filed under FOTOGRAFIA ZILEI,HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry