GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Jurnal de pandemie, Jurnal de pandalie – Covid19 (martie – aprilie 2020) Volumul 1

 

 

Motto 1: eusocialitatea ar apărea, prin urmare, în grupuri care se confruntă cu condiții ecologice foarte speciale, inducând că apropierea genetică a indivizilor, departe de a fi originea socialității, este, dimpotrivă, la originea conflictelor din cadrul unei societăți.(E.O.Wilson , intemeietorul socio-biologiei)

Motto 2: Coronavirusurile sau coronavirinele (Coronavirinae, numite și Orthocoronavirinae), abreviat CoV, sunt o subfamilie de virusuri din familia coronaviridelor care include 4 genuri Alphacoronavirus, Betacoronavirus, 

Gammacoronavirus și Deltacoronavirus. Coronavirusurile sunt foarte răspândite în natură, producând, la om și animale (păsări, porci, bovine, cai, rozătoare, lilieci, feline, câini) afecțiuni ale căilor respiratorii și gastroenterite, unele foarte grave, iar altele ușoare sau chiar neexprimate clinic. Coronavirusurile au fost descoperite la începutul anilor 1930, când a fost dovedit că bronșita infecțioasă aviară a puilor de găină a fost cauzată de un virus cunoscut acum sub numele de virusul bronșitei infecțioase aviare. Primele coronavirusuri umane au fost descoperite în anii 1960 de cercetătorii de la Common Cold Unit din Salisbury, Marea Britanie, care au arătat că răcelile comune pot fi provocate nu numai de rinovirusuri, dar și de un coronavirus.

Motto 3: pandalíe (pandalíi), s. f. – Criză nervoasă, năbădaie, capriciu, toană. Origine incertă. Plecînd de la var. înv., ne-am putea gîndi la un ngr. πὰντ’ őλα „tot”: îl apucă pandaliile, cf. îl apucă toate alea, fr. il est dans tous ses états. Der. din țig. pandalo „confuz” (Graur, BL, VI, 167) nu e posibilă; din ngr. φαντασία prin intermediul unei forme pandasie (Gáldi 217) sau din ngr. παντολμία „îndrăzneală, obrăznicie” (Scriban) nu este convingătoare. Trebuie să aibă o anumită relație cu rut. pantalyk „rațiune”, care este de origine necunoscută (Vasmer, II, 310), probabil tc. prin intermediul rom. ( DER 1958-1966)

Klaus Hofmann

              Klaus Hofmann

Iniţial am vrut ca în titlu să apară Jurnal de “pandilie”, pornind de la etimologia pan, gr.- tot, peste tot şi deli, turc. – nebun dar am rămas tot la încetăţenita pandalie. Ce este acest jurnal? De la început să ştiţi că nu este o piesă literară originală ci este o colecţie de idei personale, întâmplări, poveşti, fragmente de articole de ziar, care trasează mozaicul uman al perioadei din primăvara anului 2020, aceea perioadă care nici măcar nu s-a isprăvit. Ameninţarea pandemiei Covid19, adică a infecţiei cu coronavirus a aruncat umanitatea într-un labirint dramatic al carantinei, distanţării sociale, ameninţării medicale, al restricţiilor de circulaţie, al problemelor economice şi spaimelor existenţiale.

Dincolo de  rigoarea stării de urgență la nivel mondial, se aflau oamenii, care prin stupoarea şi anxietatea unei perioade nemaiîntâlnite în timpurile moderne, s-au enervat, au exclamat, au sperat, iubit, suferit, supravieţuit, vociferat, încălcat regulile, adică ce fac oamenii dintotdeauna – au trăit.

Această colecţie este suflul uman în perioda recluziunii, cele scrise sau spuse de ei, venind din reţelele sociale, presă sau din stradă. Multe din postări, publice fiind, au în paranteză autorul, unele sunt anonime, altele sunt comentariile noastre (foarte puţine la numar, scrise cu aldine). Şi ca să fie mai complet  ilustrat , jurnalul este însoţit cu imagini din aceeaşi perioadă, descriptive sau simbolice, toate inspirate  din drama Covid19.

 

 1. La Bucureşti au stropit străzile din elicopter cu apă oxigenată.

 

 1. La Brăila, a apărut o căprioară în Prefectură – Atrasă de linişte, a traversat Dunărea din Dobrogea, a intrat în Brăila, s-a oprit la sediul Prefecturii, a spart un geam şi s-a instalat la un birou – paznicul a dibuit-o şi a lansat operaţiunea “Înapoi în pădure”.

 

 1. Un mecanic auto a început să predice în faţa carburatoarelor despre sfârşitul lumii şi pocăinţă.

 

 1. Îndemn patriotic – o hotărâre oficială menţionează că este obligatoriu ca o maşină de poliţie cu megafon să se plimbe prin oraş şi la ora 5 după-amiază, în fiecare zi, să difuzeze imnul României.

 

 1. Lumea este oripilată de interdicţia de a ieşi din casă – a apărut claustrophobia în masă

 

 1. În carantină dar nu chiar în carantină.

În căminul studenţesc unde au organizat carantinarea celor veniţi din străinătate, au sosit şi două autobuze cu cetăţeni de etnie romă.  Ei se adună ciotcă, şi după ce au explorat holurile căminului au ales să stea în faţa uşii de la intrarea în cămin, pe scări, unde mănâncă, beau şi trăncănesc. Exact ca în fabula cu: nici călăre nici pe jos, nici îmbrăcat nici dezbrăcat….

 

 1. Ea. Foarte elegantă în sensul actual al eleganţei (stil pitzi). Blondă, geacă roşie, pantaloni negri lucioşi mulaţi, în picioare nişte încălţări sofisticate (ca o talpă la care este ataşat un ciorap elastic), iar pe faţă o imensă mască antipraf, de muncitor în construcţii, cum sunt cele folosite de cei care taie cu fierăstrăul circular materiale dure.

 

 1. Compensaţie.Stând în carantină, băieţii mănâncă şi beau. Mai ales beau. Şi ca să compenseze sedentarismul obligatoriu, beau whisky. (Ionică Plimbăreţu)
Cristian Crisbasan - Headlines 17 aprilie 2020

Cristian Crisbasan – Headlines 17 aprilie 2020

 1. Animalele au fost în centrul atenţiei de multe ori:

– disperat de statul în carantină un cetăţean a ieşit la plimbare cu o pungă, în care era peştişorul său roşu – când a fost oprit, a spus candid ca şi-a scos animalul de companie la plimbare;

– într-un oraş de undeva din Moldova, a apărut un călăreţ. Oprit de poliţie, cavalerul a recunoscut că nu a putut să beneficieze de transport auto şi a venit cale de vreo 50 de km  ca să-şi viziteze nevasta la maternitate;

– în Bucureşti, o doamnă a acuzat autorităţile de moartea câinelui ei – el ar fi mâncat iarbă stropită cu dezinfectant.

 

 1. Multă lume (în plin dezastru mondial confirmat cu mii şi mii de morţi) în România, se comentează legat de virusul de corona:

– De unde dom’le virus? Asta-I făcătură! Probabil statistica îmbolnăvirilor şi morţilor care este totuşi numeroasă ca poporul chinez, e nesatisfăcătoare – ei îşi doresc o pandemie în tot universul şi eventual cu virusuri care să fie vizibile, dacă se poate, să fie mari precum elefanţii şi de culoare roşie.

 

 1. După ce Dragoș Bucurenci, acest idol sexual al femeilor, ne-a spus că dispozitivele iQos pot vindeca plămânii, acum vine Gilda Lazăr, un fost etalon al marketingului și comunicării din România și ne spune că tutunul ar trebui trecut pe lista de produse de bază reglementate prin ordonanță militară. (Bogdan Tache)

 

 1. Spitalul din Suceava este epicentrul infecţiei din Romania, un loc greu încercat, cu mulţi bolnavi, mulţi morţi, mulţi doctori care îşi dau demisia, în ultimă instanţă cu conducere militară şi înconjurat de maşini militare şi soldaţi în echipament pentru război biologic.

Dimineaţa, la poarta spitalului, o mulţime de rude ale bolnavilor (cum li se spune oficios, aparţinători) vin (inocent şi indiferenţi la problemele globale de sănătate ale Terrei) cu paporniţele pline cu mâncare….bineînţeles, nu sunt primiţi şi dom’general, directorul spitalului, îmbrăcat ca un cosmonaut, încearcă să le explice că în carantina nu-şi pot vizita rudele. Greu de înţeles! Se ajunge la un compromis, mâncarea rămâne, sacoşile (bine dimensionate) vor fi dezinfectate şi duse pe secţii…oamenii pleacă oftând, într-o deznădejde pandemică.

 

 1. „Mâine mai e coronavirus, mama? mă întreabă Rumbi, cu un pic de teamă în ochi. Fericirea i se așterne pe chip când află că și mâine mai e coronavirus. Și poimâine. E cu mama mereu și nimic nu mai contează. Minu îl ceartă, pentru că el e mai mare și știe. Corona e rău, chiar foarte rău. Cu o singură excepție: mama se lasă pupată mai des, pur și simplu pentru că este mereu prin preajmă.”

(Andreea Micu, „Julieta și jumările – pe timp de Covid, II”)

 

 1.  Topârceanu mai spunea si el:
  “Când se ia câte-o măsură,
  Lumea-njură
  Pe agentul sanitar
  Si-l întreabă fără noimă:
  – Ce-ai cu noi, mă? Pentru ce să dăm cu var?”

 

 1. Bancul zilei. Analiștii au constatat care e cauza pentru care omenirea a intrat în criză economică.

Nu pentru că bancherii sunt hoţi şi-i jupoaie pe cetăţeni prin credite şi guvernele prin taxe ci… din cauza bicicliştilor!

Biciclistul este un dezastru pentru economie. El nu-şi cumpără maşină, deci nu ia credit pentru bicicletă, nu cumpără benzină, nu cumpără cauciucuri de iarnă, nu apelează la auto service, nu plăteşte asigurare, nici rovinietă, nici taxa de poluare, nici amenzi, nu foloseşte parcarea cu plată, nu-şi dotează bicicleta cu tehnică audio de ultimă generaţie.

În plus nu suferă de obezitate. Deci este sănătos! Oamenii sănătoşi nu sunt necesari pentru economie. Ei nu cumpară medicamente să înflorească farmaciile, nu plătesc analize, nu merg la medicii privaţi să-i ghiftuiască, una peste alta, nu cresc PIB-ul! Așa că aceștia ar trebui anihilați de mici!

(Marian Vulpe)

 

 1. Masca de față, de fapt o botniță pe față. coronavirus, a primit pis ca un pui orb “ziorko”. în sfârșit, poți să-i închizi pe cetățeni în gură, taci cu acești capricioși. Și o parte din aplaudă, că guvernul o face ca să ne apere. Protejăm de noi înșine. Până la urmă, ne numim polonezi proști. Deci, dacă suntem atât de proști, cineva trebuie să gândească pentru noi. Corul corului, le merge bine. Dar ce fac? Ei nu fac altceva decât să închidă și să sperie.

Poporul se adună în sine și coase măști, fac capturi de ecran pentru spitale, pentru mâncare, pentru asta și aia, ce face guvernul la ora asta? Nimic, nul, niente, rien, nimic, cum preferi. Cu cerere de distanță socială, pe care, totuși, o mare parte a societății ne-au dus de gură la cadre, pe care până acum le numim ” acasă “. bineînțeles, cetățenii ” indisciplinați “. Dacă tratezi oamenii ca pe niște idioți, devin idioți. Regimul № a creat vreodată o societate încă. Așa se potrivește părțile, dacă cineva decide în locul tău își asumă responsabilitatea de la tine. Părți care nu se vor potrivi niciodată. Un om gânditor se enervează când își ia libertatea de a se decide singur, și chiar aș spune că este tratat ca un idiot, numind decizii responsabile.
Nu este momentul să construim un formular, a spus ministrul Sănătății. Dar domnule ministru, acesta este momentul să o mențineți. Pentru că ce ar trebui să ne apere de consecințele infecției, sau de boala în sine, dar nu și corpul nostru? Poate un serviciu sanitar neglijat, distrus ani de zile?
Guvernul iar și iar, în mintea lor de putere absolută. În curând, într-o clipă, proiectul doamnei Godek va fi trimis la Seim. Coincidenţă? Nu prea cred. Stați acasă și vă facem căderea Evului Mediu. Am făcut tot ce nu am făcut înainte. Asta da introducere in statul politist, la teroarea prostiei. O grămadă de masculi se vor răzbuna în sfârșit pe femeile care ridică capul. Mai ales ăsta, cel mai mic, de la tăietura de metrou. Și nimeni nu va ridica capul. Pentru că într-o cușcă strâmtă, e greu de ridicat.

Epidemia va dura mult timp pentru jocul politic. Și când lanțul se rupe un pic, poporul va fi fericit sărutând puterea pe mâini, iar acesta va ști că acum poate face totul.

* Masca din acest text este sinonimă cu restricțiile guvernamentale, nu se urmărește încetarea ei. Puneți-vă măștile, nu-i răniți pe alții cu aerosolul vostru. (Anna Bodnar-Polonia)

Marco Mandolini - Autoportret

         Marco Mandolini – Autoportret

 1. Sâmbătă. Nu aud zgomotul obișnuit al străzii. Au trecut doar unsprezece minute după ora șase. De câteva săptămâni încoace am senzația că-mi pufăie balene sub balcon, dar nu sunt decât stoluri de păsări ciudate pe care nu le-am auzit pe aici niciodată. Lipsa oamenilor și a mașinilor determină animalele să se apropie de asfalt. Nu reușisem să fac patul aseară. Adormisem într-o rână, cu telecomanda în mână. M-a trezit motanul. Îmi împingea nasul și ochii cu labele. Probabil că mă lăsasem prea tare pe el. Visam hectare de sandvișuri cu pâine proaspătă, șuncă presată, brânză sărată și ceapă verde. În Spania a fost Viernes Santo. Au așezat sfinți în miniatură pe mașini teleghidate și i-au plimbat pe străzi. Procesiunile au avut loc de la geam. Care cu toba, care cu trompeta… Soția doarme în altă cameră. Suntem amândoi contaminați, încercăm să ne protejăm. Cum naiba s-o mai facem? „Avantajul știi care e?”, îmi spune. „Am tot patul pentru mine, iar singurul care-mi sforăie la ureche e motanul.” Curios, ăsta sforăie peste tot. Se plimbă noaptea prin casă și doarme în două locuri acum. E singurul pe care pandemia îl avantajează. (Paul Gabor)

 

 1. Imaginile zilei: Datorita micsorarii poluarii, in India in Carantina, au fost vazuti Muntii Himalaya de la peste 150 km, pt prima oara in ultimii 30 de ani! Superb! (Claudiu Pavelin Galatescu)

 

 1. Natura se vindeca un pic de …oameni (Cuki Cris)

 

 1. anarchy & poetry

în pielea oricărui artist
se ascunde un anarhist
acum stă ascuns
după draperii
ascultând la ştiri
statistica zilnică
a numărului
de poezii
în carantină
sau autoizolare

(Gabriel N. Gherbaluta)

 

 1. Fără înțelegere, ultima suflare auzită, și s-a terminat. Nu pot spune că asta va fi ultima mea postare pentru o vreme, dar poate ultima cu o semnificație reală de ceva timp. Vă iubesc pe toți! Cu siguranță, în cele mai grele momente ale vieții, recunoaștem prieteni adevărați sau oameni care ne apreciază cu adevărat (Vasile Joanta)

 

 1. Nu inteleg de ce nu pot sa ma duc la cimitir, la tata. In fiecare an fac o curatenie mare, inainte de Paste si de Craciun. In rest, trec cam rar pe la mormantul lui. Mi se pare ca, de fiecare data cand ajung acolo, trebuie sa descarc sacul, sa-mi vars naduful si tata are prea mult pamant in spate sa-mi mai poarte si mie necazurile. Dar de Paste ma duc cu o bucurie mereu noua, cu matura si carpa, cu flori si apoi cu oua rosii si cozonac, cu ganduri de Inviere si Lumina.
  De ce sa nu pot intra in cimitir? Mortii stau regulamentar la distanta unul de celalalt, nu intind spre mine decat amintiri si nu ma ating decat cu taisul firului de iarba. Ei stiu ce inseamna distanta sociala. Intre o lume si alta. De ce nu pot sa-i spun tatei ca romanii au dat armata jos din pod ca sa-si mai domoleasca metehnele? S-ar bucura, pentru ca el o viata a sarit din pat direct in cizme si-a raportat executarea planului…
  De ce sa nu pot aprinde o lumanare la piatra care il ascunde pe tata? Mi-e dor de rasul lui, de mainile batatorite si de cicatricea care-i rasarea dincolo de aratator. Mi-e dor de certurile cu el si de butoiul cu tuica de pe balcon, de carnati, pastrama si drobul de miel in care el amesteca mirodeniile.
  De ce nu pot intra in cimitir, cu masca pe fata, sa ma intalnesc in mintea mea cu tata? De ce am ajuns sa ne ferim pana si de mortii din morminte? Ce minte schioapa si bolnava ne interzice trecutul, dupa ce ne-a furat viitorul? (Katia Nanu)

 

 1. Incepe Saptamana Patimilor!
  Dragi oameni buni,
  Pentru ca exista in sangele poporului roman starea de “a cobi”, “de a parcă cere raul”, nu binele, va rog sa facem toti un exercitiu de vointa si sa nu mai gandim, rostim, dorim, preponderent rau (Daniela Vlad)

 

 1. 12 aprilie. Astăzi se împlinește o lună de când stăm în case, izolați, din cauza pandemiei. În România sunt Floriile, sărbătoarea pe care o moștenim de la romani (Ludi Florae sau Foralia), în cinstea zeiței Flora. (Ar trebui să ducem mâțișori la cimitir, cu toate că e greu din cauza restricțiilor de deplasare.) Franța, în schimb, sărbătorește astăzi Paștele (cu o săptămână înaintea noastră) și toată lumea cumpără ouă de ciocolată, naivități simbolice pentru a înțelege creștinismul și copiii spălați și bine hrăniți, de tip Saint-Sulpice, cum zicea Mircea Eliade în jurnal (în rarele momente când jurnalul său nu e auster până la ilizibil), referindu-se la fetișizările statuare cu prunci și cu iesle de Crăciun, adăugând că pe noi, orientalii, credința ne-a ferit de aceste reprezentări teatrale, pentru oameni fără imaginație. Ouăle de Paște cu câte un iepure grosolan, ciucit pe asfalt, iată, răspund acelorași nevoi. Îmi scriu declarația obligatorie și alerg, la un kilometru de casă, în Bois de Boulogne, pentru ora permisă de jogging. În lac, mă uit după Pamfil, castorul pe care l-am botezat așa vara trecută, cu gândul nici eu nu mai știu dacă la Pamfil Șeicaru sau la François Pamfil. Nu îl văd, așa că îmi continui fuga. Pe stradă întâlnesc un covor de flori. Alerg o oră cu concertul de vioară al lui Beethoven în urechi, în interpretarea lui Menuhin (o minune de muzică!). Ajuns acasă, dezinfectând cu clor, spălându-mi tălpile și mănușile, arunc un ochi pe internet. Cică Universitatea din Ghent a descoperit că noi, esticii, avem o genă respiratorie care ne ferește de Covid-19. Mă scobesc în nas cu voluptate. Specia dracului, esticii ăștia! (Darie Ducan-Paris)

 

 1. Un domn, care a provocat scandal pe grupul românilor din Franța,afirma că totul e o conspirație, că dacă are cineva măcar o cunoștință care a murit, a murit de coronavirus.(Dan Ciupureanu)

 

 1.  “Secolul 21, Anul 2020. Încă mai exista oameni care nu cred în existența virusurilor.

Cam pe la 1886 am văzut primele particule de virus. Prima dată. Acum 134 de ani.

Totuși sunt oameni care nu cred că există COVID-19.

Let that sink in.” (Roxana Ioan)

 

 1. O plimbare nocturnă pe alei-10:00 la 10:30 noaptea! Singurul suflet pe care l-am întâlnit era o pisică… iar ea era o tristă ca mine….. Cine se aștepta la jumătatea lunii aprilie în Myrtos ,Grecia ?

(Vaggelis Fragiadakis)

 

 1. Când a început perioada de carantină și noi ne-am izolat pe la casele noastre, Georgică, un băiat de 16 ani din satul Cocani din Dâmbovița, s-a apucat să-și facă singur o casă a lui. Strânsese niște bani din vânzarea caprelor de care a avut grijă de când avea 9 ani, din munca cu ziua prin sat și din căruțele cu bălegar văndute cu 50 de lei bucata. Până acum a reușit să sape fundația, să toarne temelia și să ridice o parte din pereți. A învățat zidărie lucrând, în ultimii doi ani, ca ucenic pentru un cumnat. (Eli Driu)
Danut Onofrei

                Danut Onofrei

 1. Nu le mai spuneți bătrânilor și nu ne mai spuneți, obsedant, tuturor că vom muri catastrofic, că va veni al doilea val al epidemiei care va fi mai dur, că starea de urgență va mai dura o lună, că nimic nu va mai fi ca odinioară. Lăsați grija asta excesivă, că de viața și de moartea noastră se ocupă Dumnezeu și noi înșine, după puterile noastre omenești. Luați-ne cu binișorul, fiți gentili și blânzi, dați-ne termene mai scurte pentru rău și mai lungi pentru bine. Nu ar fi mai constructiv să ne puneți câteodată în față și binele, să alternați avertismentele dure cu raze de speranță, să insistați mai mult pe vindecări, pe gânduri și vorbe bune? Cu folosește crearea de psihoze și de depresii, din moment nu avem atâția psihologi ca să ne vindece ori să ne aline?

Ioan-Aurel Pop presedintele Academiei Romane (Flori Jianu)

 

 1. In Spania un mosulica s-a hotarat sa faca o vizita eroica si erotica la o profesionista a sexului.S-au inteles pentru 20 de euro , la care femeia i-a aratat de la distanta trupul dezgolit.Si -a motivat refuzul cu pericolul de covid si distantarea sociala. Mosulica enervat ca nu a intrat in “close touch” , s-a dus la politie s-o reclame.Consecinta e ca a primit in prima faza 600 de euro amenda pentru amenintare epidemiologica , apoi s-a aflat ca a sofat fara sa aiba carnet de conducere auto si s-a ales ca bonus si cu dosar penal.

 

 1. EGO
  A fost un an bun.
  Au murit câțiva
  dar eu sunt viu.
  S-a prăbușit un continent
  dar pe ulița mea
  umblă câinii cu covrigi în coadă.
  Se pare că vine o ciumă.
  Poate pentru alții –
  pentru mine, mumă.

(Nina Cassian, citata de Alexandru Solomon)

 

 1. Ultima mea postare Corona (nu are nimic de-a face cu mine, doar o mică poveste fictivă)
  Acum că știu că sunt un grup de risc din cauza vârstei mele, mi se deschide și că abia pot folosi tastatura calculatorului, atât de neputincios mă simt. Cred că am fumat prea mult, că mă dor plămânii și sunt zgomote ciudate. Poate și pneumonia Covid 19. Nu ştiu. Nu mai ieși din casă. Stai acasă. Pierderea de vieți m-a cucerit și nimeni acolo cu care să vorbesc. Poate că viața mea, dar mai degrabă nesemnificativă, se va încheia, acum pe câmpul de luptă și adversarul invizibil m-a pus la pământ. Dar m-am luptat poate prima dată în viață.

M-am uitat în oglindă acum câteva zile. Cu masca mea de față înghițită, părul meu lung și figura mea epuiată sub hainele tocate, arăt ca un landsknecht din războiul de 30 de ani. Mă înconjoară un miros ușor acid. Pe cine deranjeaza…
Închid ochii și sper că dacă mai este cineva acolo care mă găsește, poate fi detectat și un virus Corona pe mine. Apoi intru în armata multora căzuți împotriva virusului.
Apoi apare lumina, soarele. Exact cum ar trebui să fie. Dar nu, soarele roșu gigant are forme, la fel ca virusul Corona. Una dintre forme, se poate spune și brațe mici, modelează un virus V sau Victory. Sau e vechiul semn al păcii. Asta trebuie să fie. Îmi vorbește și spune “Pace, întoarce-te acasă”. Mă panichez. Asta a fost? Oare mica mea viață va sfârși atât de fără luptă, atât de dezonorabilă și rușinoasă? Deschide-mi ochii încă o dată. Hack ultimele linii în tastatură și intră. Pe perete văd pentru ultima dată, sloganul “Stați acasă” scris cu litere mari!! Aceasta a fost ultima mea postare Corona…

(Reinhard Stammer, pictor din Germania)

 1. Ce să vezi? Gigi Becali, voluntar în noaptea de înviere, spune acum în direct la Antena 3 că “nu-i e lui frică de un virus făcut de oameni”. (Ioana Moldovan)

 

 1. Doza de mișcare #home🔥
  Voi ați făcut mișcare astăzi? 🌈♥️
  #stayhome#staypositive (Andreea Ignat)

 

 1. Acum nici o săptămână, milioane de creștini au sărbătorit învierea în casele lor. Da, desigur, cu gol în suflet că nu se pot bucura de prezența fizică a celor dragi, că nu pot merge la biserică, dar cu asumarea responsabilității de a se proteja unii pe ceilalți.
  Sunt ei mai puțin credincioși? Sau credința lor e mai puternică pentru că nu are nevoie de materializarea unor ritualuri? Până la urmă, nu despre spiritualitate e vorba?
  În contextul unei pandemii, când cea mai mare dovadă de iubire e să renunți la ce ai mai drag pentru a proteja alți oameni, dacă ai nevoie de o lumânare de la biserică ca să simți prezența lui Dumnezeu, nu e oare foarte probabil că trebuie să cauți mai abitir adevărata lumină? (Ioana Moldovan)

 

 1. Ați văzut vreodată cum arată un schior la finalul unei competiții de schi fond de 20j de kilometri?
  Sau un ciclist la finalul unei etape de mare tur?

Au mucii atârnându-le în barbă.

Cam așa arăt eu după două-trei ore de purtat masca de protecție….(Bogdan Tache)

 

 1. Ana, astăzi: “Și nu uita să zâmbești, Mami. Orice mască e mai folositoare dacă în spatele ei se ascunde un zâmbet”.
  Cum să nu o iubești? (Angela Ribinciuc)

 

 1. Căutăm vaccinul greșit: Ar trebui să vindecăm ura față de părinții și bunicii noștri.

Poate că ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Nimeni nu se mai gândește la bunicii și părinții noștri ca având sânge din sângele nostru. Am început să îi pasăm de colo, colo, să le interzicem asta și cealaltă. Să îi certăm, să îi umilim, să le vânăm banii (ăia câți sunt) și sănătatea. Să îi învinuim, să îi judecăm, să le interzicem accesul în spitale. Să îi drăcuim. Totul în numele averilor, intereselor și tabieturilor personale: „Și-au trăit viața, tinerii sunt viitorul”.

Probabil că în acest moment traversăm mai degrabă o criză morală decât una de ordin medical. Poate că vaccinul pe care îl caută o lume întreagă nu ar trebui să caute distrugerea noului coronavirus, ci mai degrabă să ne vindece inimile și spiritele de atâta venin. (Mihail Oprescu)

 

 1. Am citit că, în perioada asta, lumea visează despe Covid. Azi noapte, am spart gheața. Eu am visat cu worldometere (pentru cei care vor încerca să înțeleagă ce spune asta despre mine, don’t).
  Se făcea că m-am trezit de dimineață și am verificat worldometers. Peste noapte, în lista țărilor, apăruse Bangladesh cu peste 600 de mii de cazuri de coronavirus. O țară practic nemenționată până acum în pandemie, printre fruntașii listei, după SUA.
  Apoi chiar m-am trezit de dimineață. Are 1838. (Ioana Moldovan)

 

 1. Din ciclul “Bun și covidu’ la câte ceva” – după n ani, am avut din nou timp pentru a face cozonac (Claudiu NH)

 

 1. Acum avem cu toții încă un dușman pe lista noastră 🥀 Diavolul 😈 COVID19 😁Toate fac parte dintr-un sistem și trebuie oprite dacă funcționează prost 🥀 ♥ ️🥀Song for You 🌹 The Thrill is GoneBucurați-vă de ♥ ️😇 ♥ ️💋🙏🥀 (Justice Massey)

 

 1. Cu iesitul mai rar din casa nici n-am observat ca s-au intors randunelele. Cred ca am auzit si o privighetoare…sau era doar un graur mai talentat?(Liliana Suditu)

 

 1. Greu să-ți păstrezi moralul sus când ai pierdut 5 oameni în 5 zile…și încă nu s-a terminat…(Andreea Trandafir)

 

 1. Am atins recordul personal în curăţenie. Cu periuţa, fîş-fîş, o oră şi ceva, am frecat gresia din bucătărie. Sigur nu-i vorba de plictiseală. O fi vreo urgenţă medicală?(Simona Toma)

 

 1. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am depășit boala, deși vârsta îmi dădea toate șansele.

Acum 11 zile am avut frisoane puternice, am tremurat două zeci de minute fără oprire, apoi, vreo câteva zile, m-a durut tot corpul. Mă durea spatele în dreptul plămânilor, când respiram sau când mă întindeam în pat, ca și cum aș fi avut înfipt un țăruș. A început tusea seacă, am făcut febră și în a șaptea zi am început să nu mai mă dau jos din pat, când a venit și salvarea că nu mai puteam să respir. Mi-au zis că nu au locuri la spital și că trebuie să mă izolez de cei din casă. M-au băgat într-o bază de date Covid19 și mi-au dat o aplicație cu niște chestionare despre simptome pe care trebuie să le completez zilnic. Apoi m-au sunat în fiecare zi, să mă monitorizeze. A zecea zi a fost cea mai rea, până spre seară când, după ce mi-a trecut febra și am transpirat abundent, am prins energie și am simțit că pot să respir, la fel ca și azi, în a unsprezecea zi.

Nu mi-a fost frică de moarte, ajungând la concluzia că dacă este foarte aproape trece și frica care apare cel mai des când te gândești, dar nu ai nimic. Cea mai rea este izolarea față de cei dragi, când îți vine să-ți săruți nevasta, s-o mângâi sau s-o ții în brațe și nu dormi cu ea, sau când auzii copiii jucându-se și nu poți merge la ei.
Nu sfătuiesc pe nimeni nimic, că nu sunt în măsură, dar pot spune că nu am avut contact cu nimeni și nu am ieșit decât la magazin, dovada că virusul se poate lua de oriunde, chiar dacă te protejezi, așa cum am făcut-o eu.
Dacă Dumnezeu mi-a dat a doua șansă, poate coincidență sau nu, chiar de Înviere, cred că viața mea de acum înainte se va schimba în bine și în fructificarea tuturor micilor sau marilor oportunități de a trăi cu adevărat.
Era să uit simpromul inițial, o durere atroce de cap zilnică, pe care n-o mai am. (Dan Ciupureanu-Franta)

 

 1. Mai bine FĂRĂ Lumină 1 an, decât plini de coşciuge, proştilor! (Laurentiu)

 

 1. Este primul an in care nu sunt langa ei de Paste. Este primul an in care si ei sarbatoresc separat, fiecare cu mielul lui cum s-ar zice. E greu, dar ne-am setat sa facem haz de necaz si s-o zicem pe aia cu sanatosi sa fim (de orice boala, nu doar aia de la stiri) si vom face un Paste doar al nostru, trei zile si trei nopti cand vom putea sa ne strangem din nou impreuna. (Craita Nanu)
Milan Hristev

           Milan Hristev

 1. Nici o ieșire obligatorie afara fără masca mea safe & cool – DOCTOR FASHION. Cred ca o sa trebuiască sa ne obișnuim cu ele pana spre sfârșitul lui 2020… Happy ME! (Claudiu Pavelin Galatescu)

 

 1. Langa cutia cu ciorapi a aparut cutia cu masti, o noua piesa in vestimentatie, prevad ca va deveni si asta “cool” si cine nu are masca…n-are parte. (Lidia Handabura Musat)

 

 1. încă n-am murit, dar vom învia! (Ovidiu Pecican)

 

 1. nu pot sa cred ca Ea s-a apucat sa vopseasca tocurile de la uşi jezus criste e abia 11 nu poti avea o carantina ca lumea vom avea o discutie da aşa mai pe seara cind fac puls…jeeeez…(Stelian Ivan)
 2. Fiindcă tradiția spune că de Paști trebuie să te îmbraci cu ceva nou, ia ziceți: care mai e trendul la pijamale? Întreb fashionistele…(Carmen Eberhat)

 

 1. A doua zi de Paste: se inmultesc violentele de tot felul. La Codlea, intr-un cartier cu nume frumos, Malini, bataie de strada intre familii de romi. Deasupra Bucurestiului (in special Rahova) patruleaza drone si elicoptere. In SUA , oamenii au iesit pe strada ca sa protesteze contra lui “social distance”. Ei prefera sa fie covidati dar nu saraci !

Si tot din SUA , o veste interesanta: preturile petrolului sunt pe negative caci vinzarile sunt atit de mici ca nu mai au loc in depozite si rezervoare.

Dupa 2020, e posibil sa trebuiasca sa gasim un nou nume pentru “postmodernism”….transformarile socioculturale fiind dependente si de evolutia biomedicinei. O epoca bio-moderna ? sau un post-post modernism ?

 

 1. In lumea carantinei mondene exista o noua moda: “quarantine pillow challenge” sau, the Pillow Challenge. Femei sau barbate se imbraca numai cu o perna, isi fac poze si le distribuie pe Insta.

 

 1. Există în Balcani o dorință de sfințenie proiectată asupra celor care ne conduc, respectiv a celor care au notorietate publică, care face mai mult rău decât orice fanatism mioritic, religios sau de altă natură.
  Oamenii nu pot gândi flexibil, așa cum viața este și, implicit, ceea ce aduce ea, numai în extreme și găsesc pentru asta mereu un țap ispășitor. (Demetra Vlas, apropos de noua carte a lui Cartarescu si de criticile asupra moralitatii sale-vezi episodul in care a fost acuzat ca e fanul lui Basescu)….apoi Doru Castaian adauga:  Nu ma uit idolatru la Cartarescu. Nu-l vad ca pe un zeu sau ca pe un intangibil. Dimpotriva, mai degraba raspund la ceea ce este fragil si contorsionat in el, la umanitatea pe care nu s-a temut niciodata sa o arate tuturor, indiferent ca a scris poezie, jurnale sau proza. Nu incuviintez si nu aclam tot ce face sau ce spune. Dar mi se pare complet aiurea sa reducem, iar si iar, intreaga complexitate a unui om la acelasi vesnic repros bazat pe o exagerare si sa-l judecam in permanenta cu o intransigenta pe care nu ne-o aplicam nici noua, nici celor ce ne sunt dragi. Probabil ca isi permit asta cei puri. Eu sunt doar un om cu multe bube in cap, care a avut multe momente de lasitate, de inconsecventa sau de prostie. Dar a existat mereu in mine o dorinta sincera de a fi ceva mai bun a doua zi, de a-mi recunoaste micimile si de a le alunga. Pe care o simt si la el. Eu chiar nu mai am nimic de adaugat.

 

 1. E de-a dreptul suprarealist cum ne mâncăm noi cozonacii în case, ne pozăm ouăle și ne trimitem iepurași în mesaje, în timp ce poliția se plimbă pe afară cu megafoanele alea sinistre care repetă să respectăm carantina și regulile de izolare, de parc-am fi sub asediu, dictatură militară sau în plin război.(Nicole Danilet)…si comentarii : Catalin Anghel Nu-ti mai poza ouăle ! Nu e frumos… Iosefina Nica de nu m-as ingrasa…ar fi bine, mie a inceput sa-mi placa,…chiar am devenit dintr-o puturoasa, regina puturoseniei…fir-ar sa fie…

 

 1. Întreba cineva astăzi pe fb care este esența creștinismului. Răspunsul scurt este: Învierea! Învierea lui Hristos și învierea noastră. Acesta este conținutul mesajului cu care apostolii “ies din ascundere”, după Învierea Domnului. (Ion Cordoneanu)

 

 1. Apropo de sport pe timp de pandemie:

 Ieri la stirile de sport am aflat ca un jucator de fotbal s-a logodit si ca altul a devenit tatic. Astea da performante sportive (Fran Boloni)… Daniel Urdea il completeaza Nici rubrica meteo nu se simte grozav, la cat stam in casa ce mai conteaza daca ploua sau nu, daca este soare sau inorat.

 

59….. că va mai trebui să asistăm aproape neputincioși la acest spectacol grotesc al combinezonelor, al măștilor și mănușilor, al ubletelor stropite cu dezinfectați, al ușilor zăvorâte, al botnițelor, al libertăților încălcate mizerabil de puterea seculară dirijată antihristic din umbră de urzitorul relelor lumii, de pizmașul diavol, mefistofelic insinuat în această piesă tragi-comică, de cel mai prost gust, cu cea mai nefericită regie, cu cel mai idiot scenariu… care va rămâne ca o caricatură demonică, hidoasă, ca un fiasco memorabil de rușinos în arhiva celor mai surogat spectacole care s-au jucat vreodată pe marea Scenă a lumii?… Ați început să prigoniți Biserica și nu veți scăpa de pedeapsa “scrâșnirii dinților”…

Dumnezeu nu doarme, ci a Înviat… și stăpânește în Cer și pe pământ…și în Biserica Sa pe care “porțile iadului nu o vor birui”…

(PS. Ambrozie, Episcopul Giurgiului)

 

 1. Rețeta zilei în vremea pandemiei: tort cu distopping de ciocolată neagră. (Emilian Avramescu)

 

 1. zilnic primesc notificări despre moduri de supraviețuire

provocările merg inconștiente cu noi
ținându-ne de mână de ochi de gură de urechi

pur și simplu
ca o atingere
ca o respirare

devenim asimptomatici cu rațiunea de a fi
cu logica binară a sentimentelor

însingurarea face din noi o colonie de selfie

preludiu cu umbre și supraviețuitori
la prima vedere
la prima atingere

în cutia poștală
notificări avertismente și somații
și tot mai puțină și mai mistuitoare iubire

(Denisa Lepădatu)

 

 1. În România, partea nasoală cu virusul ăsta e că afli că ești infectat la 3 zile după ce ai murit.
  Partea bună este că nu te mai panichezi. (Bogdan Tache)

 

 1. Cu izolarea asta, nici nu mi-am dat seama că s-a terminat februarie. (Cezar Oană)

 

 1. S-a întors lumea cu pandemia-n sus! Nemulțumite de condițiile de drum şi de trai, mai multe străzi din Galați au intrat în om. (Cezar Oană)

 

 1. Revelație?! E puțin spus! Cercetător olandez din Marea Britanie: “Românii au gene bune, da’ orşcît”.

 

66…. înfricoșător
și frumos
ca un film
cu bandiți
care se-ndrăgostesc
de cea mai cumsecade
femeie din lume. (Ciprian Macesaru)

 

 1. Globul pamantesc s-a transformat intr-un urias laborator: se studiaza virusologie medicala, implicatiile psihologice si sociale ale izolarii si mecanismele politico-economice locale si generale intr-un sistem gripat de conditiile pandemice. Ludwig van Mises, vestitul autor al “Actiunii umane” ar fi fost fericit sa traiasca in 2020, sa descifreze reactia politica si filozofica intr-o situatie noua pentru epoca moderna.

 

 1. Realitatea mea din Raleigh, Carolina de Nord.

Izolare

Rămâi in  acasă obligatoriu?

Carantina?

Șomaj?

Lucrezi de acasă?

Plictiseala?

Mai mult sau prea mult timp liber?

Distanța socială?

Străzi goale?

Depresia?

Anxietate?

…………….

În fiecare zi, la locul meu de muncă, sunt expusa la o contaminare potențială. Port o mască începând de vineri, pentru că a devenit obligatorie .

………………………………………….. ………

Încerc să fiu atenta dar după cum scria Sartre, problema “sunt ceilalti”. Distanța socială? 1,8 metri de separare? Limitarea numărului de persoane permise în interior? Purtați o mască în public? 75% din timp nu se respecta. Cei mai mulți ignoră recomandările, limitările, săgețile indicatoare … Familiile cu 5 sau 6 membri, la cumpărături împreună, fără măști, plimbând lejer prin magazine, atingând totul, copiii se lasă liberi în departamentul de jucării, grupuri de fete adolescente și femei împruna secțiunea Frumusețe … Stupiditatea, lipsa de educație sau informații, apartamente înghesuite, rezistență pură: multiple motive pentru supraaglomerarea în magazine și, practic, prea multă ignorare pentru prevenire. Multă indiferență, sau mai rău, lipsă de respect. (Isabelle de Touchet,USA)

 1. În Paris locuiesc într-un cartier foarte populat și activ, cu o mulțime de copii mici (al 15-lea), trafic intens … Partea plăcută a confinării este calmul pe stradă, iar partea neplăcută este libertatea limitată, parcuri și grădini închise, muzee și galerii închise … ca să nu mai vorbim la scară mai mare de durerea și suferințele indivizilor și familiilor. Există scene de stradă emoționante și în bucurie. De exemplu ieri, în timpul plimbării mele zilnice am împărtășit (de la distanță!) momentul fericit al unei zile de naștere sărbătorită cu un pahar de șampanie, la Porte de Versailles, pe bulevard … La ora 20:00 ieșim pe balcon să aplaudăm personalul medical și dăruirea lor, ceea ce oferă posibilitatea de a vorbi puțin cu vecinii și de a rupe izolarea persoanelor în vârstă. Soția mea lucrează pe computer, fiul meu (student) așteaptă sfârșitul carantinarii pentru a merge la un stagiu și eu aștept cu nerăbdare să-mi găsesc atelierul de pictură în Normandia. (Claude Baudoin, Paris)

 

 1. Eu m-am săturat de atâta stat în casă. Chiar m-am săturat…! (Anişoara Bittel)

 

 1. O emoționantă scrisoare dintr-o închisoare sovietică, din preajma Paștilor anului 1928.

“Dragă unchiule Grișancik,

Mă apropii de cel de-al patrulea Paști pe care îl voi petrece în spatele acestor gratii, separat de familie, dar trăirile acestor sfinte zile, care mi-au fost insuflate încă din primii ani ai copilăriei, nu mă părăsesc acum; de la începutul Săptămânii Mari am simțit apropierea Sărbătorii, urmăresc viața Bisericii, repet în sinea mea imnele slujbelor Săptămânii Mari și în inima mea răsar acele sentimente de delicată venerație pe care le aveam, copil fiind, cînd mergeam să mă spovedesc sau să mă împărtășesc.” (blog “Reactionarii”)

 

 1. [Arthur Dent și Ford Prefect, vorbind despre intrarea planetei Pământ în Ghidul Autostopistului in  Galaxie.]

„Dacă ești un cercetător în chestia asta din carte și ai fost pe Pământ, trebuie să fi adunat materiale  despre el”.

……………..

„În mare parte inofensiv”, a recunoscut Ford cu o tuse ușor stânjenită.

(Douglas Adams, Hitchhiker’s Guide To The Galaxy, citat de Alex Bogdan)

 

 1. În anii ’80 a fost SIDA / HIV – cu ea au ucis libertatea sexuala și exuberismul anilor’ 60 și ’70. Acum este COVID-19 – cu care au ucis consumerismul și libertatea de mișcare și de exprimare a asumării propriului LifeStyle din anii 2000-2020! (Claudiu Pavelin Galatescu)

 

 1. După 15 mai viața va fi și mai grea pentru cei care nu recunoaștem oamenii pe care de fapt îi cunoaștem. Repetați după mine noua scuză: “Ah, nu te-am recunoscut cu mască.” (Andreea Retinschi)

 

 1. Unii carcotasi afirma ca cele 200 000 de victime ale Covid19 nu ar fi numeric semnificative, nedepasind numarul mortlor din alte boli sau accidente de circulatie…oricum acea butada din vechi care era raspunsul la intrebarea “Care sunt cuvintele cele mai frecvente din lume ? Raspunsul “I love you” era luat in ras , pentru ca cel corect e: Made In China….sinistra ironie !

 

 1. Daca tot suntem la capitolul cifre ….presa afirma (prelut de la BBC) ca totalul amenzilor incasate in Romania (la 23.04.2020) e de 78 milioane de euro. O sa vedem cine va plati !? un banc vechi descria situatia cand Bula propunea femeilor din familia sa (mama, sora si bunica) sa practice prostitutia.Ele se revoltau dar cand auzeau ce sume sunt in joc acceptau….la care Bula concluziona: Teoretic avem 500 de euro, practice 3 curve.

 

 1. Mondenii plictisiti au gasit un nou trend….chelia . Ei se rad in cap si evident posteaza pe Insta. Părul ras își câștigă noblețea atât cu femei, cât și la bărbați.

Perioada provoacă anxietate, lumea este închisă. Atunci înfloresc multe tendințe. Oamenii preferă să-și împodobească capetele cu niste culori îndrăznețe. Părul vedetelor este colorat roz, albastru sau corai. Pe măsură ce zilele trec, părul devine și mai scurt … sau chiar dispare sub efectul unui tuns la zero. Celebritățile au stabilit tonul cu Cristiano Ronaldo, David Beckham sau Willow Smith și Tallulah Willis. Într-o linie similară, Karlie Kloss a bărbierit capul soțului ei sau Miley Cyrus.

 

 1. Petrecere în carantină! Se poate? Da! Se poate! Datorită vouă am petrecut azi, mai mult ca oricând! Am petrecut cu fiecare dintre voi, am avut casa plină de sute de invitați! (Geanina Sion)

 

 1.  Mergi la Metro Brașov…acolo îți iau temperatura de fiecare dată când intri în magazin😆 de către un nene de la pază 😆 care solemn te anunță că ești ok🤣🤣🤣 și poți intra. (Gina Onisor)

 

 1. Văduvă lu’ guvidu de la Chinata, care l-a eliberat nea’ Cihu-Cihu după ce l-a făcut în laborator cu Șî-Șî ! Și fie-mea, Izoleta! (Cristian Boboeriu)

 

 1. Cica Masca devine accesoriu vestimentar obligatoriu . Oare vor aparea si de alea zdrentuite , precum blugii ? (Vasile Dorolti)

 

 1. Eu zic că nu mai e mască. De acum cîînii nu vor mai merge cu botniță pe stradă. Purtăm noi.(Contea Mihai)

 

 1. Pentru mironosițele care se plâng câ e nasol în carantină la noi și că nu mai pot.

In Dubai ai voie să ieși din casă o dată la 3 zile și strict pentru aprovizionarea cu alimente și alte produse de necesitate strictă (essentials they say). Chiar și așa, dacă vrei să ieși din casă, fie și doar o dată la cele 3 zile, trebuie să te înscrii pe site-ul guvernului pentru eliberarea unui permis (nu declarația aia a cărei valoare pentru mine e fix zero și care și așa nu o completează mulți de ai zice că e cine știe ce mare șmecherie).
Deci fără plimbat cățelul, tigrul, șarpele sau ce animale mai ai prin casă, fără activități sportive de relaxare, bla, bla, bla.

Iar pe cei care se vaită că abia așteaptă să vină 15 mai ca să poată ieși în parc sau la pădure, nu înțeleg ce i-a oprit până acum. Nu a fost nici o interdicție totală în acest sens câtă vreme aveai la tine fițuica aia de declarație completată și nu făceai parte din vreun grup de mai mult de 3 persoane.

Avem noi românii un stil de a ne văicări și alinta aiurea ce nu ai văzut.

(Bogdan Tache)

 

 1. UN BANC VECHI DE 67 ANI

O tânără din RPR, care, în zilele Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor din Bucureşti (2-16 august 1953), nu prea păstrase distanţa socială corespunzătoare faţă de un student din China roşie, avea să primească, după vreo două săptămâni, această telegramă din Pekin (sau Wuhan ?), cu următorul text: “Dragă Nina • ajuns în China • făcut penicilina • Semnat: AM CE-AI TU” .

(Şerban Foarţă)

 

 1. Bill Gates într-un interviu interesant…un om care ştie să facă bani (lumea îl huleşte dar el îşi vede de treabă)
Ion Barbu-OFERTA ZILEI masti contra covidului

Ion Barbu-OFERTA ZILEI masti contra covidului

 1. 14 aprilie 2020
  Buna ziua dragi FRAȚI ROMÂNI -GETO-TRACO-DACI !

Astăzi aș dori să vă spun cum puteți neutraliza chipsurile sau nanoparticulele deja existente în corpul vostru.

Vă voi oferi o practică care vă va permite să le dezactivați complet.

Prin urmare, vă sugerez ca fiecare dintre voi să efectuați această practică în scop preventiv – ca instruire.

Deci, după ce i-ai chemat pe toți ajutoarele tale cerești, intră într-o stare meditativă …

Apoi cereți focului iubirii universale să vă scaneze cu atenție corpul pentru a identifica toate elementele străine încorporate în el.

Simțiți cum această energie începe să funcționeze, vărsându-vă peste tot corpul …

Și apoi cere-i să arde tot ceea ce NU-ȚI ESTE, NATURAL, NU
ESTE DIVIN …

Dacă astfel de elemente sunt prezente în corpul tău, poți simți concentrația acestei energii în anumite locuri ale corpului tău.

Dacă nu sunt acolo, atunci energia va trece prin ea ușor și uniform …

Dar vă rog, dragii mei, să efectuați această practică calm, fără emoții inutile și deconectând complet Mintea voastră – în încredere deplină în această energie divină și în ajutorul vostru Ceresc, care va controla cu atenție acest proces de curățare a corpului de implanturi extraterestre, care este atât de important pentru dvs.

Rămâneți în meditație până la scurgerea fluxului de energie.

Puteți face această practică de fiecare dată când simțiți nevoia.

VĂ binecuvântez și VĂ iubesc imens!

Marco Santorelli Adrian NEMURITORUL DAC v-a vorbit

 

 1. În primul rand nu este o Corona virus. Îmbolnăvirile au legătură cu 5G, punct ! Apoi cu ieșitul sa iasă tinerii ce sa facă babele și moșii! Nu au chinuit o viata și acum sa fie umiliți și batjocoriți? E datoria tineretului ca este în joc viata lor și a copiilor lor. (Adriana Custura)

 

 1. Prin isterizarea maselor, realizata prin propagarea informației referitoare la “pericolul” reprezentat pentru omenire de COVID 19. se realizează de fapt ruperea omului de propria conștiința și închiderea lui într-o “cuscs instinctual”. Ieși din casa doar la anumite ore, circuli doar în anumite scopuri și alte “reglementari” tâmpite și ambigui.
  Suntem, din păcate, martorii începutului autoextinctiei speciei umane. Sau poate doar al transformării ei într-o ființă superioară (speram noi). Doar ca aceasta trecere se face prea brusc și într-un mod prea violent pentru puterea unora de procesare a realității. (Doru Canu)

 

 1. NU MAI TRIMITETI BANII VOSTRII IN AFARA TARII…NU MAI CUMPARATI DIN SUPERMACHETURI..
  CUMPĂRAȚI ȘI CONSUMAȚI PRODUSE DE LA ȘTEFĂNEȘTI ! ! !

Magazinul online se afla undeva la jumatatea paginii site ului primariei.

 

 1. Salutare FRAȚILOR !!!

Iată că statul totalitar de pretutindeni, și mai ales cel Român, se pregătește să preia controlul. Aveți aici câteva exemple din “Coronavirus Bill” (HC Bill 122) din UK- ANGLIA. Credeți că în alte state e diferit? Sigur nu, dar TU nu știi…

Toate persoanele sunt supuse reținerii și izolării forțate, inclusiv copiii, și pentru orice perioadă de timp.
– Cremările pot fi aplicate împotriva dorințelor personale și religioase.
– Autoritățile pot preleva, prin forță dacă e nevoie, probe biologice din corpul tău. – Corpul tău devine proprietatea statului.
– Nu există bază legală pentru a ieși dintr-un centru de izolare!
– Nu sunt necesare anchete pentru morți suspecte! Nu este necesară nicio certificare medicală pentru înmormântări sau cremații!

În loc sa se ia masuri de contracepție, mergând chiar și pana la cea radicala a castrarii chimice., dacă tot ne-am înmulțit ca șobolanii pe planeta asta care nu ne mai poate hrăni, se recurge la metoda asta violenta și barbara de decima re cu viruși și tehnologii (5G).
Rușine o m u l e.erai considerat ca fiind cea mai inteligenta ființă de pe pământ. Dar acum îți dezvălui adevărată fata de viermuș. (Doru Canu)

 

 1. Coronavirus: 26% dintre francezi ar refuza să se vaccineze dacă ar exista un vaccin

Vaccinurile stârnesc neîncredere la un număr semnificativ de francezi.

Intervievat de” Le Monde”, marți, 7 aprilie 2020, Patrick Peretti-Watel, sociolog, director de cercetare la Inserm și coordonator științific al proiectului Coconel, oferă câteva detalii despre aceasta vaccino-fobie. “Acest refuz este mai important în rândul femeilor si tinerilor.

Procentul refuzurilor este mai mare (39%) în rândul tinerilor de 26-35 de ani, o grupă de vârstă care se consideră poate (dar greșit) la adapost de Covid-19 . Aproximativ o treime dintre  lucrători ar refuza-o, în timp ce printre cadrele de conducere și profesiile intelectuale superioare, rata de refuz este de doar 16%. (Huffpost)

 

 1. Care sunt produsele pe care francezii le vor cumpăra imediat după ridicarea carantinei ?

Haine, instrumente de bricolaj, produse de grădinărit … Acestea sunt produsele pe care francezii și-ar dori să le cumpere cu prioritate după 11 mai. Dar 40% dintre ei intenționează să-și reducă cheltuielile.

Francezii se vor grăbi spre magazine după închisoare? Dacă 40% dintre aceștia declară că probabil vor cheltui mai puțin decât înainte ,ar fi totuși 70% dorind să revină la magazinele fizice, în timp ce 18% nu știu încă ce tip de shopping vor folosi (conform unui sondaj YouGov  lansat de LSA.)

 

Printre diferitele tipuri de produse, în afară de mâncare, este îmbrăcămintea care ar trebui să aiba  mare succes după eliberarea din izolare. De fapt, un sfert dintre respondenți (24%) spun că vor să cumpere un produs textil sau de modă. În continuare vin: bricolajul (17%), grădinăritul (16%), produse culturale (11%), mobilier și decorațiuni (6%), electrocasnice (5%) și articole sportive. (5%).

 

 1. – Nu poți fi protejat de virus prin consumul de oțet și ghimbir! (Dr. FAHEM YUNUS, șeful clinicii de boli infecțioase – Universitatea Maryland SUA)

 

 1.  Fă pe cineva care are 70 de ani să se uite, în fiecare zi, la Stirile din media cu dezastre, impreuna cu mesajul: “O să vină și la tine! O să vină la tine! O să vină și la tine!”. Omul va muri în câteva luni. Aceste programe ne degradează sistemul imunitar prin stres și anxietate. (HASSAN BELI – medic psiholog)

 1. Măcar în perioada asta lumea este mai puțin cosmetizată, poate mai autentică și mai solidară…(Uca Baloiu)

 

 1. Dacă vine un cutremur de peste 6 să zicem trebuie să facem declarație ca să ieșim? Ce bifăm? Urgență neprevăzută, nu? Trebuie să dormim cu masca, declarația și mănușile la îndemână…(Ilie Krasovschi)

 

 1. Repressed fears, traumas –
  Transgenerational cues –
  Now may we embrace (Haiku Works Through You)

 

 1. Și cum stăteam eu, așa, la un pahar de Lambrusco, ce-mi vad ochii pe geam: un el și o ea, agale, la plimbare. Ea, înfiptă, merge cu un pas înainte, să se știe cine cântă în casă. El, genul skin of the dick, merge a lehamite, târșind picioarele pe asfalt. Nevasta, că iubi n-avea cum, îl ține strâns de mână pe nefericit, trăgându-l după ea, fără drept de apel. Da’ ce vreau să întreb: ce a bifat doamna pe DPR? Cred că punctul 6, “deplasare scurtă, în apropierea locuinței, pentru satisfacerea nevoilor animalului de companie”. (Emanuela Ioana Turcu)

 

 1. “Marți am fost la poștă să livrez colete. O bătrânică a venit cu 5000 de lei să-și plătească jumătate din amenda de 10.000 lei; fusese prinsă fără declarație! Neavând bani și de comision, a plecat necăjită. Miercuri am mai avut de livrat niște cărți. Bătrânica a revenit cu suma completă în hârtii de 1, 5 și 10 lei.
  -Mamaie, dar de unde ai atâția bani? – s-a mirat oficianta de la poștă.
  -Banii de înmormântare, maică! Am pus deoparte la fiecare pensie!
  -Măcar astăzi ai declarația la mata?
  -Eu nu știu să scriu, mămică! – a spus bătrâna rușinată.
  Pe Calea Călărașilor, la doi pași de poștă, filtru de polițiști și militari cu Humvee.
  Uite, așa devine mămăița recidivistă!” (Doina Popescu-Brăila)
Mihail Oprescu

            Mihail Oprescu

 

 

Posted by on mai 24, 2020. Filed under CULTURAL,EVENIMENT,HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry