GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

“Botanical Inquiry”- fotografii de Daniel Shipp

 

“Botanical Inquiry” –  „Ancheta botanică” este o serie de diorame fotografice care transformă natura, geografia și fizica în medii familiare, dar fictive.

În aceste compoziții, caracteristicile fizice ale plantelor nesemnificative pe care le-am colectat devin elemente de poveste care, atunci când sunt situate pe fundalul mediilor urbane comune, explorează efectul amenințător dar tãcut pe care oamenii îl au asupra lumii naturale. Din punct de vedere subiectiv și ambiguu, asistăm la capacitatea plantelor de a se adapta și de a supraviețui.

 

Prin manipularea proprietăților optice și de punere în scenă a fotografiei cu o „mașină” analogică pe care am construit-o, am produs aceste imagini bazate pe studio „în cameră”, mai degrabă decât folosind compozite Photoshop. Ei se bazează exclusiv pe perspectiva singulară a camerei pentru a face invizibile mecanica lor. 

Albumul lui Shipp a fost câștigător la categoria “Fine art” ȋn cadrul concursului Magnum Photography Awards 2017.

 

Text şi fotografii  Daniel Shipp

Posted by on martie 21, 2020. Filed under ARTE VIZUALE,FOTOGRAFIE,HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry