GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

FotoSapiens ”O călătorie fără sfârșit”

Comunicat de presă

EXPOZIȚIA  RETROSPECTIVĂ A ARTISTULUI FOTOGRAF CORNEL GINGĂRAȘU   

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA), o nouă expoziție de artă fotografică. Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Palatului Princiar, vor găzdui, începând cu 20 februarie 2020, expoziția personală retrospectivă intitulată FotoSapiens ”O călătorie fără sfârșit”, a artistului fotograf Cornel Gingărașu din Galați. Reputatul artist fotograf gălățean expune, pentru prima dată în Oradea, 72 de fotografii realizate într-o abordare artistică deosebită.

Cornel Gingărașu, editor şi coordonator al Revistei de fotografie, cultură și arte vizuale Sud-Est Forum https://sud-est-forum.ro/wp/, s-a născut în anul 1961 și este Absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti. Are un doctorat, respectiv cursuri particulare de pictură şi fotografie. Cu lucările sale a participat la o serie de concursuri și saloane naționale și internaționale organizat sub patronajul Federației Internaționale de Artă Fotografică (Recunoscută de UNESCO), la care a obținut zeci de premii și distincții. În perioada 12 februarie – 3 martie 2018, a fost organizator al evenimentului „Expoziția internațională de artă fotografică – Galați 2018″, care a avut ca scop promovarea fotografiei artistice sau tematice de o valoare ridicată.

De obicei o mărturie ȋncepe cu începutul în fotografie, prima amintire se luminează legat de cutiuţele magice, cu pârghii lucioase şi sticle misterioase, acele camere foto-jucării minunate….atunci îţi intră fotografia în viaţă…  dar, de fapt, această pasiune a început pentru mine atunci când am înteles că fotografia este mai mult decât imagine, este căutarea substanţei intelectuale”, afirmă artistul fotograf expozant.

**********

Facem niște ferestre noi şi iniţiem o nouă formă de dialog – cel vizual. Ideea de a descrie o realitate, în timp ce o nuanțează cu o notă de umor, dramă, melancolie sau fantastic, cu zbor, femei frumoase, peisaje, nori, vise nesfârşite care duc la un proces de dezvoltare a imaginii cu o multitudine de variabile care afectează imaginea finală. Acestea sunt comentariile poetice făcute de aparatul foto, trasate în meșteșugul artistic, la sfârşit fiind imaginea/obiectul final, tangibil, care este echivalent cu liniile ca într-o poezie, care însă vorbesc ȋn volume și exprimă o atracție intangibilă pentru privitor. În această eră a imaginilor afişate pe un ecran de computer sau telefon, cum sunt marea majoritate a imaginilor fotografice consumate în fiecare zi, aspectul compoziţional ca obiect de artă este primordial …”, mai precizează artistul fotograf Cornel Gingărașu din Galați.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 20 februarie 2020, ora 16.00, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Artistul fotograf expozant va fi prezentat de către președintele AIEFA Ștefan Tóth AFIAP. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi susținute de către elevii Liceului de Arte din Oradea.

Înaintea vernisajului, de la ora 15.30, artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP va prezenta fotografiile expuse într-un tur de orizont. Expoziția artistului fotograf Cornel Gingărașu are și un caracter de caritate. În premieră absolută, fotografiile expuse  se pot viziona pe: 

https://www.eurofotoart.com/exhibition-holl/photogrpahy-fair-t%C3%A2rg-de-fotografie/

Expoziția artistului fotograf Cornel Gingărașu, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 12 martie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00 (luni închis).

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural               Asociația ”Euro Foto Art”   

 

Posted by on februarie 19, 2020. Filed under CULTURAL,EVENIMENT,HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry