GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Minkkinen, suprarealistul

Un fotograf neortodox, Arno Rafael Minkkinen, explorează teritoriul dintre autoportret, nud și peisaj, rezultatul fiind o suită de fotografii  cu alură suprarealistă, care par să  sfideze anatomia și gravitația.

Posturile imposibile surprinse în fotografiile sale nu sunt rezultatul editării ulterioare, totul se întâmplă pe viu, din cadrul original. Apare din zăpadă, din apă, pe marginea unei stânci, în poziții care te fac să creză că așa ceva nu este posibil decat cu ajutorul unui  program de editare.

“Am avut norocul să încep să fotografiez înainte de inventarea Photoshop-ului” , mărturisește Minkkinen.

Folosește fie un declanșator de la distanță, fie declanșarea temporizată din aparat. Are la dispoziție câteva secunde să ajungă în fața obiectivului și să ia poziția necesară.  Lucrează pe film, nu există suprapuneri sau alte manipulări ale negativelor. Dacă în fotografia îl vezi în zăpadă, înseamnă că în zăpadă a fost. Testează nu doar limitele fotografiei, ci și limitele fizice personale. Îmbrățișează realitatea ca unic colaborator în crearea fotografiilor sale.

 

 

Arno Rafael Minkkinen este un fotograf finlandezo-american, activează în Statele Unite ale Americii, este publicat și expus în întreaga lume, lucrările sale pot fi găsite în colecțiile unor muzee ca Museum of Modern Art, New York, Museum of Fine Arts, Boston, Centre Pompidou, Paris.

 

A consemnat Simona Andrei

Sursă foto: http://time.com, http://robertkleingallery.com

Posted by on aprilie 26, 2019. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry