GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Giuseppe Gradella, un artist ȋnsetat de frumuseţe

Motto :

Pentru mine fotografia este o furtunã care vine dupã luni de secetã şi tot rãmân foarte ȋnsetat.

(Giuseppe Gradella)

Fotograful italian din Mantua, cu o excelentã creaie ȋn stil “fine art”, preferã portretisticã, pe care o transformã ȋntr-o viziune oniricã, jocul de luminã şi culoare ȋmpletindu-se ȋn mod subtil şi armonios.

Şi totuşi o anumitã tensiune şi dramã se ascund ȋn spatele lucrãrilor lui Giuseppe, amintindu-mi de vorbele din “Anna Karenina” a lui Lev Tolstoi : 

Îi era frică să-i zdrobească iubirea care-i umplea sufletul.

Delicateţea atmosferei contureazã feminitatea purã şi inefabilã, dar cu o tuşã de ȋngroşare, de accent care sã mãreascã “greutatea” compoziţiei.

Portretele sale fotografice ale femeilor prezintă imagini fără precedent ale fețelor și corpurilor care par a fi suspendate într-un echilibru delicat între corpul uman și timp, o intimitate aproape esoterică introdusă într-un context de unitate figurativă armonioasă.

Cuvintele lui Giuseppe sunt atât de relevante pentru arta sa:

Te-am căutat în momentele triste, în acești ani de schimbare, ai fost o flacără mică care a strălucit în întuneric, desi nu te-am cunoscut niciodată, ȋţi cunoșteam cuvintele, ironia, sarcasmul, arme mici în fața unui un inamic imbatabil, flori pline de culoare într-un deșert fără sfârșit.

Nu știu cum să mulțumesc pe cineva pe care nu l-am văzut niciodată, poate că este un fel de credință, un fel de superstiție singulară….

 

A consemnat: Cornel Gingãraşu

Galerie Foto: © Giuseppe Gradella

Mai multe informaţii despre artist:

SiteFacebookInstagram

Posted by on martie 7, 2019. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry