GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Fotograful noilor generaţii de tineri din NewYork – exemplu de cãutare a contraculturii

 

Definiţie:

Contracultura

  • un mod de viață și un set de atitudini opuse sau în contradicție cu normele sociale predominante;
  • cultura și stilul de viață al acelor oameni (în special) tineri, care resping sau se opun valorilor dominante sociale sau culturale.

 

Generaţia Z, generaţia “facebook”, generaţia care se deschide spre orizonturi culturale noi, este ȋntr-o permanentã cãutare a identitãţii.

Sunt cei pe care ȋi vedem pe stradã, care ȋşi croiesc drum ȋn viaţã, şi pe care Ethan James Green, cu empatie şi simpatie a dorit sã ȋi cunoascã şi sã ȋi fotografieze. În acelaşi timp, Ethan este unul dintre ei – nãscut ȋn 1990, el a activat ca model şi apoi ca fotograf de “beauty şi fashion”, transformându-se ȋn activist de tip contracultural, prin portretistica sa liberã şi de cãutare a unui anumit tip de subiecţi.

Proiectul “New York’s Youth” include o serie de muzicieni, designeri şi activişti media, tineri creatori, persoane ȋn general excentrice faţã de normele sociale “corecte”, emisarii unei generaţii care provoacã şi testeazã  expansiunea de expresie a sexualitãţii şi au crescut sub puterea “social-media”.

                   “Marcs”, 2015

             “Haize”, 2015

              “Nitzan,” 2014

             “Matt”, 2016

                     “Torraine”, 2015

         “Dara”, 2017 

Când Green şi-a ȋnceput proiectul, dupã spusele sale, era un lup singuratic, ȋn cãutare de prieteni….pe care i-a gãsit on-line, la prezentãri de modã, ȋn cluburi sau la concerte. Subiecţii lui Ethan Green sunt ȋntr-o permanentã stare de tranziţie, de la copil la adult, cu sânii ȋnmuguriţi, uneori cu cicatrici post-chirurgicale sau transformãri sexuale. Dincolo de vulnerabilitatea stãrilor intermediare, tinerii fotografiaţi apar incredibil de frumoși, stăpâni pe stil și atitudine.

Ca şi fotograf, Green se poate lãuda cu o tehnicã foarte bunã, ȋn ciuda faptului cã majoritatea capturilor de imagine le face ȋn parc, portretele au un aspect clasic de monocrom ireprosabil, harta griurilor indicând o atmosferã etericã şi relaxatã.

În acelaşi timp, Green se foloseşte de moştenirea sa ca fotograf de modã, transformând strãlucirea specialã a marilor branduri ȋntr-un portofolio popular, tip Instagram, utilizând stilul androgin spre o discretã dar fluidã vizibilitate transsexualã.

          “Jake”, 2015

“Peter and Stevie”, 2018

 

 

 

 

 

 

            “Jameel”, 2018

Emoţia conţinutã ȋn portrete merge spre o puternicã tendinţã “anti-Abercrombie”, adicã linii de modã inspirate de Ivy League (universități de elită din nord-estul Statelor Unite), un fel de casual de lux.

Portretistica lui Green este adesea comparatã cu cea a Dianei Arbus, fotografiile fiind alb-negru, cu oameni neconformişti sexual, dar ȋn profunzime existã diferenţe. În timp ce Diane Arbus cutã ciudãţenia şi alteritatea, tânãrul Ethan Green, accentueazã frumuseţea umanã, tratându-i nu ca specimene ci ca și colaboratori și co-conspiratori.

“Vejas and Marcus”, 2015

“Ang and Gia”, 2015

“Peter and Stevie”, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(tradus şi adaptat dupã The Newyorker)

 

 

 

Posted by on martie 22, 2019. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry