GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Artiştii care ȋl salveazã pe Don Quixote

 

Motto:

En un lugar de La Mancha, de cuyo nombre no quiero acordarme, no ha mucho tiempo que vivía un hidalgo de los de lanza en astillero, adarga antigua, rocín flaco y galgo corredor.

(Somewhere in La Mancha, in a place whose name I do not care to remember, a gentleman lived not long ago, one of those who has a lance and ancient shield on a shelf and keeps a skinny nag and a greyhound for racing.

(Undeva în La Mancha, într-un loc al cărui nume nu mi-l amintesc, un domn a trăit nu cu mult timp în urmă, unul dintre cei care are o lance și un scut vechi pe un raft și păstrează un cățel slab și un ogar pentru curse).

– Miguel de Cervantes, Don Quixote, volumul I

Fascinaţia celebrului personaj creat de Miguel de Cervantes depãşeste graniţele Spaniei şi deschide porţile umanitãţii, aducând ȋn atenţia cititorilor un destin comico-tragic care atinge emoţia cea mai profundã.

Evident ca şi artiştii din domeniul vizualului iubesc tema bravului Hidalgo şi isprãvile lui fãrã de seamã.

Acest album este o colecţie cu picturi şi desene inspirate din acestã carte, una din lucrãrile literare de ficţiune, care se ȋnscrie ȋn patrimoniul cultural mondial, compoziţii care transformã gândurile ȋn imagini tribut pentru El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha.

Salvador Dalí

 

Pablo Ruiz Picasso

 

Marcel Chirnoagã

 

Marcel Nino Pajot

 

Patricio Clarey

 

Honore Daumier

 

William T. Wiley

Mike Essig

Julio González

José Moreno Carbonero

Gustave_Doré

Guido Mariman

Étienne Le Roux

Di Credico

Antonio Saura

Anatoly Shumkin

Gustave Doré

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa imagini: Internet

 

 

 

Posted by on martie 24, 2019. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry