GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Moșul, clasic în pictură

 
 
Artiștii fotografi sunt o specie aparte. Nu-i poți cuprinde în cuvinte. Și nici blama pentru ideile, deseori bizare, cu care populează lumea imaginilor. Chiar dacă este vorba despre imagini deja celebre.
Am descoperit un fotograf care a îmbrățișat cu umor picturi celebre, introducând în tablourile lui Caravaggio, Toulouse-Lautrec, Degas, Monet, Henry Rousseau sau chiar Michelangelo, îndrăgită figura a lui Moș Crăciun. Ideea, dar și imaginile, circulă pe internet nu numai pentru amuzament ci și datorită faptului că un muzeu uriaș, Muzeul de Artă din Philadelphia, a acceptat provocarea și a scos felicitări cu imaginile respective.
 

 

Ce făcea (face, pentru că a ajuns la peste 40 de fotografii) Ed Wheeler? Punea ochii pe o pictură celebră, alegea personajul preferat și poza un Moș Crăciun în poziția acestuia. Apoi, suprapunea imaginea Moșului peste cea a picturii.

Nu știu ce părere ar avea autorii – cine știe cum stăteau cu simțul umorului!? – dar contemporanii noștri se amuză serios pe această temă.
Fotograful are un site (Santa classics) suficient de vizitat. Și nu doar în perioada sărbătorilor. 
Cum spuneam, pe artiștii fotografi trebuie să-i iei așa cum sunt. Și să te bucuri de ideile lor.
 

 

Text: Katia Nanu

Sursa Foto: https://www.santaclassics.com/

https://www.facebook.com/SantaClassics

Posted by on decembrie 24, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry