GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Mineritul ȋn secolul XXI

 

Deobicei atunci când ne gândim la minerit sau mineri ne vine ȋn minte ceva de genul Valea Jiului sau Roşia Montana Gold Corporation, compania unui român obscur ce era sã ne lase cu buza umflatã, mai exact: fãrã aur, cu munţii raşi şi milioane de tone de cianurã.

Dar nu, nu acesta este mineritul secolului XXI, nici chiar mineritul spaţial de pe Marte (conform unor surse NASA, Smiley ȋncã nu a ajuns pe Marte!) sau cel de pe Proxima Centauri, nu reprezintã mineritul secolului XXI.

Mineritul secolului XXI nu se mai face cu târncopul şi dinamita.

Acum oricine poate deveni miner!

Condiţiile de lucru sunt excelente, conform vorbei englezului, totul se face indoor, ȋmbrãcat la costum, ȋn trening sau ȋn bikini. Pentru acest tip de minerit singura unealtã necesarã este un computer, ȋntrucât de ceva vreme se sapã dupã monede virtuale sau criptomonede.

Bitcoin-ul este cea mai cunoscutã monedã virtualã alãturi de multe alte monede virtuale precum Litecoin, Augur, Dash, Ethereum etc.

Partea bunã, ȋn toatã aceastã poveste, este faptul cã firmele care deţin monedele virtuale ȋmpart o parte din profit cu cei care ȋşi pun sculele (computerele) sã lucreze pentru ei. Tranzacţia cu monede virtuale implicã o serie de algoritmi matematici complicaţi, atunci când are loc un transfer virtual. Minerul, adică utilizatorul calculatorului care validează primul tranzacția prin rezolvarea unui calcul matematic, primește ca recompensă monede virtuale. Dacã vã bate gândul sã vã puneţi calculatorul  de acasã sã lucreze pentru Bitcoin sau alte monede virtuale, trebuie sã luaţi ȋn calcul faptul cã acest minerit implicã sisteme de calcul foarte puternice, adicã o investiţie de câteva mii de dolari ȋntr-un super PC, pentru a avea un profit de câteva sute de dolari lunar.

La finalul acestui articol,  mã ȋntreb cum va arãta o mineriadã care pleacã de la criptomonede? Cu siguranţã va avea un impact devastator, ȋntrucât lucrul oprit va conduce la pierderi de miliarde de dolari, un Bitcoin valorând astãzi sume colosale!  

Emanuel Parvu – Piata Universitatii, 1990

A consemnat: Daniel Constantin

Sursa foto: Internet

 

Posted by on decembrie 17, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry