GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Carpe diem – ȋn vârful pixului

 

 

Ce este albastru, de aproximativ 3 metri înălțime și are nevoie de mai multe pixuri pentru a fi realizat?

Unul dintre desenele lui Juan Francisco Casas, bazat pe o fotografie și recreat cu pix albastru.

Juan Francisco Casas (42 de ani) este un artist spaniol care reproduce imaginile din fotografiile sale. Cele prezentate sunt toate realizate cu pixul.

BIC ar trebui să-l susțină pe tipul ăsta.

 

Talentatul artist spaniol se bucurã de un succes imens.

Juan a decis sã renunţe la metodele tradiționale de pictură, sã lase pensulele, şi sã creeze ceva inedit şi interesant. Instrumentul folosit? Un simplu pix…

Desenul în pix este o artă considerată nonconformistă și versatilă. Pixul este mereu la îndemână, într-un buzunar, atunci când lovește inspirația.

 

Într-un interviu acordat Daily Mail în februarie 2008, Casas spunea:

Totul a început ca o glumă, am încercat să fac ceva atât de realist încât oamenii sã creadã că este o fotografie. De asemenea, am vrut să creez cu ceva ce are fiecare – un pix

 

Juan Francicso Casas apreciază “simplitatea” pixului și subliniază faptul că, în calitate de artist, nu contează cu adevărat ce material foloseşti.

Conteazã numai ce şti sã faci cu el. Singurul dezavantaj al folosirii pixurilor? Nu se pot șterge greșelile şi e multã muncã. Pentru realizarea unui desen de mari dimensiuni artistul are nevoie şi de două săptămâni şi o mulţime de pixuri.

El descrie o subcultură tânără, sau “generația selfie”, cu compoziții similare celor postate pe site-urile de social media care glorifică existența de zi cu zi și încurajează obsesia de sine.

 

 

Sursa: http://www.juanfranciscocasas.com 

Posted by on decembrie 4, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry