GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Timpul trece, frumuseţea rămâne…mai ales cea feminină

 

Acest album de vechi fotografii portretizează frumuseţea feminină din secolul trecut. Cu toate că acest concept al frumuseţii umane este unul artificial creat, noi aderăm cu mare încântare la el, în aceste norme încadrându-se nume ca Lina Cavalieri, Ione Bright, Cleo de Merode sau Ana Pavlova – actriţe, dansatoare, balerine de la vestitul Balet Imperial rus…astăzi uitate.

Să mai spună cineva că fotografia nu a făcut un mare serviciu istoriei, chiar  dacă este vorba de o istorie a “chic”-ului, numit în prezent “beauty”.

În imagini sunt femeile care au aprins inimile cavalerilor de pe vremuri – bărbaţii privindu-le în ochi mai mult decât în decolteu – când “erotismul” însemna doi  centimetri deasupra genunchiului iar divele nu erau atinse de bisturiul sau seringa chirurgiei estetice.

Printre portretele frumoaselor secolului trecut remarcăm pe Regina Maria a României, Esmeralda secolului XX şi Gabrielle Ray, una din cele mai fotografiate femei din toate timpurile.

 

 

Sursa: https://tinhtamvn.net/

Posted by on septembrie 19, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry