GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Diluate (XXIV)

Diluat, pentru că, asemenea unui strop de cerneală aruncat în apă, și ideile, întâmplările, trăirile  noastre sunt deseori trădate de cuvinte. Începi să spui ceva și miezul ideii se descompune, se decolorează, o ia la vale, devine aproape transparent în doar câteva fraze. Cuvintele se ascund de tine sau o iau înaintea ta, au propria lor viață, se așază în ea cum vor ele, cu sensuri uneori neașteptate. 
Ieri, mi se părea că pot auzi pietrele cum tac, astăzi nici măcar foșnetul frunzelor nu-mi mai ajunge la ureche. M-au asurzit câteva amintiri sonore, m-au ocupat, mă folosesc drept spațiu de depozitare. Și eu, care credeam că n-am loc în suflet decât pentru prezentul acesta continuu!    
O mușcată se scutură de petalele roșii drept sub tălpile mele. Mi se întipăresc flori pe călcâie și umbletul meu miroase seara a grădină.

© Katia Nanu

 

   © Cornel Gingăraşu

 

Posted by on septembrie 12, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry