GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Fetița de pe rochie

A fost suficient să o văd o singură dată și m-am îndrăgostit de ea. E clar că mă urmărea. O admirasem într-o librărie, desenată pe un carnet și o radieră, apoi într-un mall, cocoțată pe două ghiozdane. Așa că, atunci când m-am întâlnit cu ea împodobind o rochiță, m-am decis imediat. Am cumpărat rochița. 

Pe rochiță era o fetiță. Minunată, fascinantă, superbă cu o ciorapii ei vărgați și părul vâlvoi. Nu avea nas și gură, ci doar ochi ca două mărgele, mai expresivi decât orice privire sticloasă de pe fața păpușilor de porțelan. Fetița asta trebuie să poarte un nume, mi-am spus. Dar nimeni nu părea să îl știe. Nu era un personaj din desene animate, nici marca vreunui brand cunoscut. Așa că am continuat să o caut, până am găsit-o. O cheamă Gorjuss Girls. Evident, Gorjuss vine de la Gorgeous, cum altfel? Pentru că e splendidă, nu-i așa?

Iar povestea ei este captivantă. Este poate una dintre puținele jucării coborâte, parcă printr-un miracol, din tablourile galeriilor de artă, în camera copiilor. Autoarea unor lucrări aflate o vreme pe simezele unor galerii din New York, Hollywood, Los Angeles, Hong Kong, artista scoțiană Suzanne Woolcott a desenat-o pe Gorjuss pentru copiii săi. În spatele miraculoasei fetițe de pe pânză stătea o mamă imobilizată într-un cărucior cu rotile și trei copii cărora aceasta li s-a dedicat.

Farmecul  păpușii și aura de mister de pe fața fără gură ascund o dramă. Dar și o putere și o tenacitate care au chemat succesul. Desenele au atras atenția firmei Santoro, care a creat o păpușă de colecție, vândută în 55 de țări. Imaginea a avut un succes internațional.

Gorjuss a primit o poveste, rafinament și haine elegante, compania unor animale sau obiecte. Însă nu și-a pierdut nimic din misterul inițial, din farmecul discret al feței mute, cu ochii sfredelitori și părul în valuri. Cum să nu o iubești?

Katia Nanu

 

Surse foto: 

https://www.facebook.com/SuzanneWoolcottART/

https://www.facebook.com/SantoroLondon/

Posted by on august 1, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry