GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Cum să ameliorezi anxietatea animalelor de companie atunci cȃnd le iei ȋn călătorii

Pe timpul verii una dintre cele mai populare distracții este călătoria cu autovehiculul. Din ce ȋn ce ce mai multe magazine, hoteluri și cafenele, terase permit accesul  cu animale.

Indiferent dacă luați câinele într-o călătorie plină de distracție sau călătoriți cu pisica într-o  din plimbare din “interes”, sunt necesare o serie de măsuri care fac drumul cu mașina  mai ușor atȃt pentru om, cȃt și pentru companion sau patruped.

Iată câteva sugestii de călătorie pentru animale de companie care ajutată la reducerea anxietății:

1.Ajută-i să accepte  transportorul (cușca de transport)

 Pentru animalele de casă mici și mijlocii, utilizați o cutie de călătorie sau un transportor, acesta avȃnd ca efect creșterea siguranței și a securității în timpul călătoriei cu mașina. Transportorul pentru cȃine sau transportatorul pentru pisici ar trebui să fie suficient de mare pentru ca animalul dvs. să se poată întinde în mod confortabil.

Înainte de porni la drum, trebuie să ajutați animalul dvs. de companie să creeze o asociere pozitivă cu cutia de călătorie. Prin utilizarea de gustări sau recompense ademenitoare, putem ȋnvăţa animalele de companie ca transportorul este un loc confortabil și astfel se creează un reflex pozitiv, animalul “văzȃnd” o gustărică suculentă sau un loc de odihnă sau joacă.

Aduceți transportorul ȋn casă, imediat ce începeți să vă planificați călătoria. Păstrați ușa deschisă și plasați în transportator o păturică confortabilă și o farfurie cu “ceva” bun.

Pentru o pisică, pot fi niște “bomboane” gustoase de somon sau o jucărie nouă plină cu “iarba mȃţei”. Pentru un câine, poate fi o minge nouă sau o masă gustoasă.

Vrem ca animalul tău să iubească să intre în transportator.

Odată ce animalul dvs. de companie intră în mod voluntar în transportator, oferiți-i un divertisment de durată. Începeți cu perioade scurte de timp cu ușa închisă și treptat lungiţi timpul ȋn care animalul stă ȋn trasportor.

2. Scurte excursii de testare și obișnuire cu deplasarea ȋn vehicul

Faceți excursii scurte în mașină, în timp ce animalul dvs. de companie se bucură de un gust delicios în transportor. Puteți deschide fereastra pentru a permite aerului curat și mirosurilor interesante de a intra în mașină. Confortul animaluțului dvs. este esențial, așa că, dacă nu par să se bucure de briză, ar fi mai bine să păstrați aerul condiționat și ferestrele închise.

Unele animale de companie se pot bucura de privitul pe fereastră, în timp ce altele devin anxioase la vederea peisajului. Dacă oferiți animalului un loc la geam și nu pare să manifeste interes să privească afară, întoarceți transportatorul spre interior și acoperiţi ușa-grătar cu un prosop. Asigurați-vă întotdeauna că primesc suficient flux de aer.

3. Încercați să utilizați produse sau suplimente de calmare pentru câini și pisici

Un câine  sau o pisică anxioase pot răspunde bine la  produsele antistress pe baza de feromoni sintetici, cum ar fi Adaptil pentru câini și spray-ul de călătorie Feliway Classic pentru pisici.

Cercetările au arătat că unii oameni și animalele lor de companie răspund bine la mirosul de lavanda. Bilele de bumbac infuzate sau un burete aromat pot fi plasate într-o pungă de plastic. Odată ce sacul este deschis, aroma  se va răspȃndi ȋn mașină. Nu aplicați uleiul de lavandă direct pe animalul dvs. de companie. Absorbția uleiului de lavandă prin piele sau ingerarea acestuia prin lingerea uleiul de pe blană poate fi toxică pentru animalul dvs. de companie.

Mai multe studii au arătat că anumite tipuri de muzică, cum ar fi muzica clasică și reggae, pot să calmeze un câine anxios.

4. Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese

Pauzele frecvente pot fi utile pentru a reduce anxietatea deși măresc durata călătoriei.

Este cel mai bine să evitați drumurile lungi și ȋntortocheate, cum ar fi serpentinele și mersul ȋn frȃna de motor pentru a reduce riscul de a provoca greață la animalul dvs. de companie.

Dacă animalul dvs. de companie suferă de boală de mișcare (rău de mișcare), puteţi să discutați cu medicul dumneavoastră veterinar despre medicamentele anti-greață.

Pentru animalele de companie cu grad mai mare de anxietate la călătorie, puteți cere utilizarea medicamentelor anti-anxietate.

Ȋn ultimă instanţă, dacă frica și disconfortul sunt extraordinar de mari, cȃinele sau pisica vor rămȃne acasă.

Cornel Gigărașu

Posted by on august 2, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry