GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

 Autoportrete “nude”…..altfel

 

Pentru Arno Rafael Minkkinen, nuditatea este asemănătoare cu spiritualitatea. Fotograful alege să-și folosească corpul ca un element brut care accentuează frumusețea neatinsă găsită în natură. Născut în Helskini în 1945, Minkkinen consideră că afinitatea sa pentru natură – și, mai precis, pentru apă – reflectă rădăcinile sale finlandeze.

În același mod în care Alfred Stieglitz a făcut “portrete” ale soției sale Georgia O’Keefe, care îi prezentau doar mâinile, fotografiile lui Arno Rafael Minkkinen,  propun o serie autoportrete “nud” ce surprind prin tehnica inedită abordată de către autor.

Nu vreau să fiu văzut ca un nudist”, autorul-model îşi arată doar umerii, un semiprofil, o mână sau alte părţi ale trupului său gol, raportându-se de cele mai multe ori la natură, aproape confundându-se cu aceasta, în cele mai suprarealiste moduri.

Nu există vreo vârstă pentru imagine atunci când este doar peisajul și corpul”, spune el,

am dorit să explorez lumea interioară a temerilor, speranțelor și dorințelor noastre în încercarea de a face comuniune cu o singură lume în care locuim. Așa cum stâncile și copacii nu s-au schimbat prea mult în timp, trupurile noastre nu sunt mult mai diferite astăzi decât acum cinci sute de ani; mâinile, degetele, degetele de la picioare, toate acele lucruri de bază sunt, în esență, aceleași.

Cumulat, fotografiile sale refac o călătorie – o aventură în lumea fizică, pendulând între natural şi urban, dar şi un voiaj psihologic către adâncurile spiritului uman.

 

Minkkinen fotografiază încă de la începutul anilor ’70, fotografiiile sale în alb-negru nu sunt prelucrate digital, imaginile propuse fiind, în exclusivitate, cele pe care le-a văzut lentila magică a aparatului său.

 

 

Surse: https://www.artsy.net/ http://lenscratch.com/, http://www.arno-rafael-minkkinen.com/  , https://www.metmuseum.org/

Tribute video for 2013 Lucie Awards Honoree Arno Rafael Minkkinen for the Achievement in Fine Art.

Posted by on august 26, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry