GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Un fotograf pur american, Philip-Lorca diCorcia

 

Philip-Lorca diCorcia  ©Norbert Miguletz

Philip-Lorca diCorcia (1951) unul dintre marii fotografi contemporani, de descendenţă italiană, a lucrat și a trăit ȋn New York. Pe lȃngă cariera de fotograf, diCorcia a lucrat și ȋn domeniul pedagogiei, predȃnd la New Haven, Connecticut.

Principalul domeniu de activitate a fost documentaristica, unde a excelat prin realism, umor și o apropiere reală de oameni, de stradă, lucrările sale alternȃnd ȋntre instantaneul pur și compoziţii complicate și baroce.

A devenit celebru cu cele două colecţii “Streetworks” ȋn 1998 și “Heads” ȋn 2001, care ne introduc ȋn universul său caracteristic, prezentȃndu-ne calităţile de fotograf de “stradă” dar și cele de mare portretist.

 

John Szarkowski, fost director al Departamentului de Fotografie al Muzeului de Artă Modernă din New York (MoMA) spunea că talentul remarcabil al lui DiCorcia se datorează faptului că fotografiile reușesc să ne arăte mai mult și să ne spună mai puțin.

 

Sursa: Internet

Posted by on iulie 15, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry