GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

SCURTCIRCUIT 2: Adam și Eva intimismului enigmatic

© Cornel Gingărașu

Motto:

Adevărul acestui zid vechi, dacă îndrăznești să mă întrebi pe mine și crăpăturile lui, lacrimile lui care se formează, mâinile sfințite, clepsidrele vor prezenta în mod inevitabil o prezență pentru setea ta, fără îndoială, va lăsa această absență care te bea.

Alejandra Pizarnik (1936-1972)

 

Continuăm să conectăm ȋntr-un dialog cultural și vizual două talente fotografice care explorează interioarele, nu numai cele spaţiale, ci și pe unele onirice, ale gȃndului ascuns și ale emoţiilor profunde.

Sandro Sardoz, artistul contemporan, de origine croată, este un specialist al “indoor-ului”, un creator de scenarii bizare, simbolistice. El personal se autointitulează un “fotoentuziast”, energia sa este ȋndreaptată spre explorarea recluziunii voluntare, o metafizică a nevrozei.

Personajul său favorit este masculin, un Adam schingiuit, prezentat ȋntr-o lumină bolnavă.

 

Ȋn duet am ales-o pe Francesca Woodman, care este tot o exploratoare a interioarelor obscure, dar personajul său principal este ea ȋnsăși, o artistă care prin expresionismul fotografiilor sale parcă și-a prefigurat propriul destin.

Francesca s-a născut ȋn 1958 și a murit ȋn 1981. La numai 22 de ani ea s-a sinucis. Opera sa, o bogată colecţie de autoportrete, este solitară și dureroasă. Recunoscută ca o tȃnără artistă extrem de matură, demersul său se adresează introspecţiei și evadărilor din spaţiul și timpul real, ordinar.

 

A consemnat Cornel Gingărașu

Sursa:

https://www.artlimited.net/14479

http://www.artnet.com/artists/francesca-woodman/

Posted by on iulie 11, 2018. Filed under HOME,NEWS,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry