GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Frumuseţea captivantă a urangutanilor surprinsă de un fotograf

Ochii sunt fereastra sufletului

Seria  “Eyes Are The Window To The Soul” este propunerea fotografului Mark Edward Harris pentru competiţia Sony World Photography Awards Professional 2018.

Ȋntr-un interviu recent, Mark Edward Harris a declarat că a fost fascinat de studiile cu privire la abilitățile cognitive ale urangutanilor și de eforturile pentru conservarea acestora realizate de specialiștii grădinilor zoologice din Indianapolis-SUA și Tama de lȃngă Tokyo-Japonia.

Există, evident, un sentiment că te privesc prin lentile.

Urangutanii sunt mult mai asemănători oamenilor decȃt s-a crezut pȃnă acum, arată un nou studiu genetic. Codul genetic al urangutanilor seamănă ȋn proportie de 97% cu cel al oamenilor.

INTERESANT este că:

– Urangutanii sunt printre puţinele animale care se recunosc ȋn oglindă.

– Urangutanii sunt capabili să folosească unelte pentru a strȃnge mȃncarea și pentru a-și face culcuș din crengi și frunze. Aptitudinile ȋnsușite diferă de la grup la grup și se transmit prin mecanismul de ȋnvăţare socială.

– Urangutanii pot comunica cu oamenii prin semne. Ei pot invăţa din greșeli, astfel ȋncăt să nu le mai repete.

Ȋntr-un film dat publicităţii de o organizaţie care luptă pentru salvarea animalelor, un  urangutan încercă cu toate forţele să-i alunge pe oamenii veniţi să-i distrugă casa.

 

Sursa: https://www.worldphoto.org/

Sursa foto: http://www.markedwardharris.com/

Posted by on iulie 1, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry