GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

S E N T I M E N T E – Duetul celor două Ane

               Duetul celor două Ane

“SENTIMENTE”, titlul unei expoziţii de grup pentru tinerele artiste gălăţene sau am putea spune ”Duetul celor două Ane”, căci amȃndouă poartă numele de Ana. Dar există și diferenţe: una este artist grafician, vorbim despre Ana-Maria Cocoș, absolventă a Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin”, secţia pictură, iar mai tȃrziu absolventă a Facultăţii de Arte-Galaţi, iar cealaltă protagonistă Ana-Maria Gheorghe, paradoxal, absolventă a unui liceu cu profil real și recent absolventă de ASE-MARKETING.

Amȃndouă artiste din fire, și-au descoperit de timpuriu afinităţile către artă.  Ȋncă de la 4 ani, Ana-Maria Cocoș realiza primele desene pe bucăţi de ziar uzate, iar artistul fotograf Ana-Maria Gheorghe mȃnuia extrem de bine aparatul de fotografiat al familiei fără nicio ezitare, ȋncă de la 3 ani, acest talent fiind moștenit de la tatăl și bunicul ei. Odată cu trecerea timpului, artistele au legat o prietenie sinceră și loială care a dus la realizarea unui  concept de expoziţie aidoma unei simfonii clasice, ce reușește extraordinar de bine să păstreze echilibrul ȋntre frumuseţe și agresivitate, ȋntre pasiune și ambiţie, ȋntre cunoaștere și ignoranţă!

Vorbim despre o expoziţie care ni se se oferă ca un roman copleșitor despre sentimente profunde, despre povara iubirii trăită ca o fantezie și despre obsesia stăruitoare, nemiloasă și consecventă de a demonstra prin mii de ore de muncă  ȋn atelier, că arta figurativă are ȋncă șanse de a fi plăcută și admirată de către poporul romȃn.

Trăind ȋntr-o perioada ȋn care societatea atacă, respinge, blamează cam orice tip de artă și exprimare artistică, cele două tinere reușesc cu brio să redea cu atenţie, onestitate, forţă și calitate, diferite imagini, menite să lase loc de interpretări și de mister. Căci ceea ce e ușor nu te mișcă, nu te face să evoluezi, să te dezvolţi, iar detaliile ȋntotdeauna fac diferenţa.

Astfel, o ȋmbinare artistică și categorică precum a celor două artiste, este menită  de a scoate la iveală personalităţi total diferite din punct de vedere moral ȋn comparaţie cu arta concepută de către cele două tinere.

Ȋntr-un mod bizar și șocant, Ana –Maria Cocoș a fost mereu un copil zdruncinat sufletește și o adolescentă rebelă și ȋncăpăţȃnată care a avut o pasiune nebună ȋn legatură cu realizarea unor lucrări cȃt mai sensibile și detaliate. Aceasta avȃnd o veșnică impresie că arta frumosului și a calităţii ȋn execuţie a ales-o pe ea, nu invers. 

Pe cȃnd Ana-Maria Gheorghe, mereu o fire calmă, raţională, analitică și diplomată, a dorit să evidenţieze diferite teme ce te acaparează prin numeroasele stări induse de imagini care arată: neputinţă, disperare, apăsare sufletească, durere și suferinţe suprimate, ascunse de multe ori de către efecte fotografice precum clar-obscur, care prin definiţie reprezintă dramatism și teatralitate, astfel cele două artiste la ȋnceput de drum, ne demonstrează faptul ca personalitatea poate fi și invers proporţională cu operele create.

Ȋn concluzie, avem de-a face cu un mare potenţial artistic ce dorește foarte mult să intrige, să depășească statutul de ”veșnică speranţă” și care promite un demers frumos și perseverent prin multă muncă și seriozitate.

ANA-MARIA COCOS, TRĂDARE ȊNAINTE DE APUS

ANA-MARIA COCOS, ENIGMA

ANA-MARIA GHEORGHE, ERA EGOISTĂ

ANA-MARIA GHEORGHE, DANSUL GANDURILOR

Posted by on iulie 31, 2018. Filed under CULTURAL,EVENIMENT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry