GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

12 lucruri pe care nu le cunoașteți despre moartea pisicilor

 1. Pisicile mor cu ochii deschiși. Este nevoie de control muscular activ, adică de presiune din afară, pentru a le închide ochii. (Același lucru este valabil și pentru oameni.)

 2. Multe pisici se “ascund” când sunt bolnave. Acesta este un mecanism defensiv care împiedică prădătorii să le vadă într-o stare vulnerabilă.

 3. Mulți proprietari de pisici cred că atunci când o pisică se duce să “moară” este o moarte pașnică, dar de multe ori (de cele mai multe ori) nu este. Multe pisici vor suferi ore sau chiar zile înainte de a muri.

 4. Când oamenii mor, capacitatea de a vedea (vazul) este primul care dispare și auzul este ultimul. Același lucru se crede că este valabil și pentru câini și pisici.

 5. Multe pisici vor continua să respire și să aibă mișcări musculare după ce inima lor s-a oprit.

                           Spike 

 6. Conform Cărţii Recordurilor “Guinness”, cea mai longevivă pisică ȋnregistrată a fost o blănoasă numită Spike. Până în 2001, când a murit la vârsta de 31 de ani (care probabil ȋnseamnă peste 140 ani în anii umani, dar cine să-i mai numere? ); Spike era încă fericită  și se bucura de viață. Spike a trăit în Dorset, Anglia, cu proprietara sa, aromaterapeut pe nume Mo Elkington. (O altă pisică britanică a fost înregistrată la vârsta de 34 de ani când a murit în 1957, dar nu a fost documentată de Guinness.)

 7. Pisicile nu suferă de infarct miocardic (atac de cord), așa cum fac oamenii. La pisici, termenul este de obicei folosit pentru a defini fie un episod ȋn care se ”prăbușește” activitatea cardiacă ( denumit și sincopă sau o pierdere a conștiinței), fie pentru a descrie moartea subită a unui animal în termeni pe care oamenii îi pot înțelege.

 8. Oamenii nu sunt singura specie care vrea să-și îngroape morții. Atât cimpanzeii, cât și elefanții, au fost observați acoperind cadavrele membrilor decedați ai grupului cu trupurilor lor.

 9. Faraonii din Egiptul antic credeau că animalele și oamenii trec ȋmpreună ȋn viața de apoi, așa că voiau să fie îngropați cu animalele lor iubite. Pisicile, o pasiune clasică egipteană, au fost frecvent mumificate și plasate în morminte cu proprietarii lor.

 10. Pisicile suferă (aproape) de toate bolile pe care le au și oamenii, inclusiv diabetul zaharat, bolile de inimă, bolile pulmonare și cancerul.

 11. Când pisicile noastre iubite mor, mulți oameni aleg să le îngroape în apropiere, în curte sau grădină. În timp ce acest lucru ne poate aduce un mare confort, poate fi și împotriva legii. În multe ţări, reglementările guvernamentale interzic această practică.

 12. Unele pisici vor plânge pierderea unei pisici sau a unui câine însoțitor, deși unele pisici se feresc spre a vedea corpul unei alte pisici decedate. Cu toate acestea, multe pisici par să nu plângă sau să se ferească de la a vedea un partener decedat.

 

A consemnat: Cornel Gingărașu

Posted by on iulie 16, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry