GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Jurnal Florentin – cum poţi preveni Sindromul Stendhal

Poate Roma este creierul, poate Napoli este stomacul, ȋn mod cert Florenţa este  Inima Italiei – o deschidere spre sine pe de o parte și o deschidere spre lume, pe de altă parte.

Cel mai frumos oraș din lume…O lume vie, trepidantă, aproape halucinantă. Spun halucinantă, pentru ca ȋn puţine locuri de pe Pămȃnt vei mai vedea atȃtea opere de artă concentrate ȋntr-un singur loc. „Ȋn timp ce ieșeam din biserica Santa Croce, bătăile inimii o luau razna, mă simţeam epuizat și aveam senzaţia că voi cădea din picioare“, notează Stendhal, celebrul scriitor francez, ȋn timpul unei călătorii ȋn Italia.

De-aici și „sindromul Stendhal“ – la vederea atȃtor opere de artă ȋntr-un timp foarte scurt, privitorul se poate simţi copleșit fizic.

Plimbaţi-vă pe străzile mult prea ȋnguste pentru mașini, simţiţi zumzetul orașului, trageţi cu ochiul la oamenii fericiţi, savuraţi mirosul cafelei de la fiecare colţ de stradă și parfumul a mii de ani de istorie.

Cu siguranta Florenţa are cele mai frumoase povești, cele mai frumoase amintiri, cele mai dureroase realităţi și probabil are cele mai multe inimi care continuă să bată ȋn amintirea oamenilor pe care i-a iubit și care au iubit-o!

Pe stradă nu  este nici un pericol să suferiţi ca Stendhal, ieșiţi din catedrale, din muzee.

Ieșiţi pe stradă, extazul este imens, viaţa este intresantă, ȋn caz de leșin, tot tumultul vă va trezi!

 

Galerie foto: Cornel Gingărașu

Posted by on iunie 13, 2018. Filed under HOME,NEWS,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry