GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Diluate (XV)

Să mitingim, zic! E la modă. Cine rezistă, rezistă, cine are vederi liberale manifestă înțelegere gay, cine iubește albul intră în rând la  “pesedei” și cine stă pe margine poate face o analiză sociologică inteligentă, motiv de gâlceavă pe rețelele de socializare. Toată lumea are, n-are treabă, se poate afla în… miezul treburilor. Pentru că ne plac manifestațiile. Aproape la fel de mult ca sărbătorile libere.
Am văzut undeva un magnet pentru frigider pe care scria: “Munca nu a ucis pe nimeni, dar de ce să riști?”  Ar putea fi lozinca unei viitoare manifestații. Cu participarea membrilor guvernului. Neapărat.

“Luna asta, nucile au exact mărimea potrivită pentru dulceață.” Mi-a spus mie o mamaie cu mâinile negre de iod, după ce a curățat două ligheane. Face dulceață de nuci verzi, cu zahar mult, într-o totală lipsă de respect pentru glicemie și principiile alimentației sănătoase. Am gustat din comoara arămie, întinsă ca mierea pe farfurioara în care tronau trei nuci cioplite din coajă. Și mi-a rămas cerul gurii orfan de gustul copilăriei când s-a golit farfurioara.
Să facem un miting pentru reinstalarea dulcețurilor în drepturile lor. Zic. 

© Katia Nanu

                 © Cornel Gingărașu

 

Posted by on iunie 12, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry