GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Diluate (XIII)

La poarta locului de joacă pentru copii cad dudele dintr-un dud. Copiii aleargă peste ele, părinții cu banii strânși în pumni, bunicii cu sufletul la gură, toți strivesc agudele sub tălpi. Și copiii se dau în elastice, în trenuleț și în topoganul gonflabil, în timp ce dudele sângerează prea coapte pe caldarâm.
În raiul copiilor, acolo unde joaca nu costa bani și elasticul te trimite direct în brațele unor rândunele, dudele coapte ajung direct  în gura celor mici, topindu-se de plăcere. Și părinții rătăciți întâmplător pe acolo mănâncă dude fără să se șteargă pe buze. Iar agudele atârnă ca picurii de miere din fagure, așteptând limbile mici și roz să le strângă de pe cerul albastru.
În raiul ăsta la care ajungi cu o scară râzăreță, o scară cu codițe de fetiță și gura căscată, toți copii au voie să mănânce seara, dimineața și între mese, dulciuri făcute din dudele căzute pe asfalt. 
Dar un fluture trage linii aurii peste lumea copiilor, închizând-o într-o colivie de vis. Și dudele mor nevinovate sub tălpile verii.

Text, Foto: Katia Nanu

Posted by on iunie 1, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry