GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

D E S T I N O – animaţia suprarealistă plină de o nerostită poezie

În 1945, două dintre marile genii ale omenirii: Salvador Dali şi Walt Disney, au iniţiat un proiect extraordinar, încercând să creeze o nouă tehnică de animaţie, inspirată din metoda „paranoid critique” a lui Dali.

Scurt metrajul – DESTINO – trebuia să prezinte scene inspirate de lucrările lui Freud despre subconștient și modul în care este influențat acesta prin intermediul imaginilor cu dublu sens, Dali spunȃnd că: „Tehnologia spectacolului pune ȋn evidenţă arta. Posibilităţile sale sunt interminabile.”

Animaţia plină de o nerostită poezie se bucură de o coloană sonoră remarcabilă -balada “Destino” (destin în spaniolă) compusă de Ray Gilbert și Armando

Dominguez și interpretată de către

Dora Luz.

Intriga filmului a fost descrisă de Salvador Dali drept

O prezentare magică a problemei vieţii ȋn labirintul timpului.”

și de către Walt Disney ca  

O simplă poveste despre o tȃnără ȋn căutarea iubirii adevarate”.

 

Vă lăsăm să descoperiţi care a avut dreptate!

 

Roy E. Disney, nepotul lui Walt Disney, a reȋnviat proiectul inedit după mai bine de 50 de ani. Lucrările lui Dali și Disney au fost descifrate de către producătorul Baker Bloodworth și regizorul Dominique Monféry, alături de 25 de animatori-desenatori, care au finalizat DESTINO – povestea de dragoste dintre nemuritorul Cronos și frumoasa muritoarea Dahlia, care încearcă să depășească limitele de spațiu și timp pentru a se întâlni.

În iunie 2003, animația suprarealistă este oferită publicului, în cadrul festivalului Annecy International Animated Film Festival din Franța.

 

Sursa: Internet

Posted by on iunie 2, 2018. Filed under HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry