GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Ce “atinge” ea se transformă ȋn frumuseţe

O cunosc pe Cristina Venedict de mult timp, de cȃnd era foarte tȃnară, o adolescentă supertalentată, cu imaginaţie fantezistă și onirică ȋnsoţită de o tehnică matură. Am reţinut-o nu numai pentru creaţiile sale ci și pentru numele său, Venedict.

Transformat ortodox din Benedict, ȋnseamnă că “zice bine”, a aprecia, a lăuda – un nume frumos, armonios care ȋmi sugerează liniște, echilibru și frumuseţe. Și ȋntradevăr, Cristina “mare” a reușit să aducă ȋn munca ei ceea ce sugerează numele său.

Fotografia Cristinei, umanistă prin atmosferă și subiect, creează o lume aparte, un Eden imagistic.

Imagistica oferită de Cristina distilă la maxim frumosul, armonia, graţia modelelor, eliminȃnd zgura a tot ce nu oferă plăcere maximă retinei și sufletului. O tehnică excelentă, care se poate compara cu arta fotografică din școala rusă, cea mai bună din lume la ora actuală. Culoarea, compoziţia, expresia, toate se ȋntrepătrund ȋn creaţii ireproșabile.

Portofoliul excelează ȋn portretistică și aici nu se pot ignora frumoasele femei care ȋi pozează, și care ar face invidioase modelele oricărei agenţii din Milano, Paris sau Los Angeles. Nu știu ce echipamente folosește, camere foto sofisticate sau mai modeste, dar picturalitatea acestor  fotografii este perfectă.

Pe de altă parte, Cristina coboară și ȋn stradă, documentȃnd cu același profesionalism evenimente diverse: teatru, Paștele sau tradiţiile populare de iarnă.

Ȋn mitologie era nefericitul rege Midas, care a fost blestemat de zei din cauza lăcomiei, ca tot ce atingea să se transforme ȋn aur, inclusiv apa și mȃncarea….Cristina Vendict a fost binecuvȃntată ca tot ce fotografiază să se transforme ȋn frumos.

Text : Cornel Gingărașu

Posted by on iunie 3, 2018. Filed under ARTE VIZUALE,HOME,NEWS,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry