GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Uneori sufletul se poate exprima fără cuvinte…

Festivalul Internaţional de statui vivante este un eveniment  special  prin chiar natura cu totul diferită a unei Thalii care coboară de pe scene, devine populară prin prezenţă, dar ultrasofisticată prin colorit, machiaj și costume.

Statuile vii dau culoare marilor oraşe ale lumii, fiind un magnet care atrage curioşi de toate vârstele. Fenomenul se petrece uneori şi în Bucureşti, atunci când ies în stradă actorii Teatrului Masca. Statuile vii, cunoscute şi sub denumirea de „statui vivante“, sunt produsul unei lumi colorate, magice, în care actori cu o stăpânire de sine deosebită şi foarte talentaţi reuşesc să se tranforme în veritabile statui care stau nemişcate ore în şir. Teatrul Masca din Capitală este una dintre cele mai cunoscute „fabrici“ de statui viviante, prima statuie vie luând naştere în anul 2010, după cum povesteşte Mihai Mălaimare, actor şi director al instituţiei, un adevărat deschizător de drumuri în ceea ce priveşte teatrul de stradă.

Maestrul Mihai Mălaimare cu echipa

Ȋn anul 2014, parcul Herăstrau a vibrat într-un mod deosebit, căci statuile, aidoma unui accelerator de particule emoţionale,  și-au  urmat destinul, trăind cu pasiune fiecare povestea sa. Spectatorii s-au aflat ca într-un muzeu în care, noaptea, exponatele au prins viaţă şi au vorbit toate deodată, fiecare cu fiecare şi toate deopotriva cu voi, spectatorii.  A fost o sarabandă a poveştilor, care mai de care mai frumoase, a clinchetelor de glasuri venite parcă dintr-o lume paralelă, a bucuriei de a fi, pentru câteva clipe sau minute în atenţia voastră şi a lumii întregi. Această ediţie, a fost  una cu totul excepţională!

 

Este un festival dedicat familiei. Fiecare vȃrstă va găsi ȋn manifestarea Teatrului Masca,  cadrul potrivit pentru a se exprima și, totodată șansa de a gusta cele mai interesante producţii romȃnești, de a fi la curent cu  dragostea, rȃsul, plȃnsul și povestile lumii, de a se simţi, ȋntr-un cuvȃnt, extraordinar!

Text adaptat după: http://www.masca.ro/teatru/statuile-vivante-editia-a-iv-a-2014/

Galerie foto: Cornel Gingărașu

Posted by on mai 22, 2018. Filed under CORNEL GINGARASU,CULTURAL,EVENIMENT,HOME,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry