GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Un vernisaj de mare ţinută, profesori și profesioniști la Galeria Mantu

Galaţiul a fost gazda unui eveniment de marcă, oferind iubitorilor de artă plastică expoziţia „EX AEQUO” semnată de doi “giganţi”, amȃndoi profesori la Universitatea Naţională de Arte din București.

Constantin Zuzu Caratănase, grafician și Ovidiu Ionescu, ceramist, s-au unit ȋntr-o armonie de ansamblu, continuȃnd ȋn plan artistic și expoziţional prietenia și colegialitatea, pentru o expoziţie care ne bucură cu lucrări de mari dimensiuni, opere grafice și de ceramică, reprezantative pentru arta modernă contemporană.

La vernisaj au fost prezenţi invitaţi și vizitatori, evenimentul fiind dublat și de faptul ca Zuzu Caratănase a fost “prins”  exact ȋn ziua de naștere, mai mult de atȃt, două personalităţi artistice de prim rang, participȃnd la deschiderea expoziţiei: expert  dr. Daniela Frumușanu conferenţiar universitar la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti – Facultatea de Arte Decorative și profesorul, muzeograful tulcean, Ibrahima Keita.

Au mai fost prezenţi membrii UAP Galaţi, profesori și studenţi de la Facultatea de Arte din Galaţi, managerul Muzeului de Artă Vizuală – domnul  Dan Nanu Basarab, elevi ai Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin”.

Sala Galeriei de Artă “Nicolae Mantu” a fost locul unde  bucuria s-a regăsit cu arta, dar și a ȋntȃlnirii dintre iubitorii de frumos, punctul culminant al vernisajului fiind decernarea premiilor de excelenţă celor doi expozanţi și a felicitărilor legate de ziua de naștere a lui Zuzu Caratănase.

 

Galerie foto: Cornel Gingăraşu

Posted by on mai 15, 2018. Filed under ARTE VIZUALE,CULTURAL,EVENIMENT,HOME. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry