GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

O carte care trebuie citită, o scriitură elegantă ca o răsuflare….”Ghid de supravieţuire ȋn call center” de Camelia Bucur

O pagină de viaţă, spusă frumos, cu zȃmbet (mai mult sau mai puţin amar), o carte care trebuie citită, o scriitură elegantă ca o răsuflare….“Ghid de supravieţuire ȋn call center” de Camelia Bucur.

Și acum ȋi oferim cuvȃntul:

Am zece ani de call center, o carte scrisă despre asta şi nicio pensie la orizont. Nicio demisie în plan, nicio schimbare bruscă şi radicală de meserie. Uneori am impresia că m-am născut în call center şi o să mor acolo, cu procedura şi regulamentul de ordine interioară strâns legate de gât.

Lumea tinde să te ia în balon când aude că lucrezi la call center.

Da` de ce lucrezi acolo? Da` de ce nu-ți găsești altceva? Da` de ce nu te muți în alt oraș, unde sigur găsești altceva de lucru? Da` de ce nu te muți din țară, unde sigur câștigi mai mult, făcând altceva?

Fără să ia în calcul că, fără oameni de call center, n-ar fi cine să le răspundă la telefon și să le rezolve problemele.

Fără să ia în calcul că poate ai luat în calcul alternativele și alternativele nu sunt, nici ele, mai fericite.

Fără să ia în calcul că poate nu vrei să te muți în alt oraș, să plătești chirie și să petreci 12 ore pe zi pe traseul casă-muncă-casă. Sau că nu vrei să miroși a cartofi prăjiți într-o altă țară.

Dar ai putea fi jurnalist, fie el și on-line.

La cât de ori politic pupincuristă, ori riscant amendată e presa la noi, nu e o opțiune.

Dar ai putea să scrii cărți după cărți.

Da. Pentru că scrisul plătește atâtea facturi, editurile se înghesuie și lumea citește măcar câte o carte pe zi. Nu.

Dar ai putea găsi ceva ce-ți place și să te reprofilezi.

Să stau. Îmi place să stau. Încă n-am găsit nici facultatea, nici job-ul care să-mi ofere asta. Plus nervii și poveștile ca să mai și scriu, din când în când.

Deci da. Lumea te ia în balon când aude că lucrezi încă la call center. Dar măcar mai ai parte de câte o lansare amuzantă, din când în când”.

 

Galerie Foto: Iulia Kelt

https://blog.iuliakelt.ro/

Posted by on mai 5, 2018. Filed under CULTURAL,EVENIMENT,HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry