GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Fotograful vedetelor, vedeta fotografilor-Anton Corbijn

Născut în Olanda [20 May 1955] mama fiind asistentă medicală iar tatăl pastor protestant, Anton Corbjin face prima sa fotografie, la vârsta de șaptesprezece ani într-un concert.

© Anton Corbijn shot by Stephan Vanfleteren

Ȋnarmat cu camera tatălui său, ȋși trimite pozele ziarului local care le publică. Aceste prime fotografii nu vor fi ultimile și în cele din urmă vor fi o scuză pentru a intra în lumea muzicii, unde va face o grămadă de nebunii. În 1979, după ce a lucrat pentru revista de muzică „Oor“, el a abandonat  studiile la Haga și părăsește Olanda spre Londra. Se va întâlni cu grupul Joy Division și  reușește să facă poze cu Ian Curtis în prim-plan.

Totodată va fi recrutat ca fotograf la New Musical Express (NME), un ziar săptămânal considerat ca o referință pentru acest domeniu.

Adevărata sa vocatie e  muzica, acesta fiind terenul pe care tânărul vrea să lupte, iar această primă experiență reală îi permite să portretizeze pe  cei mai mari artiști (U2, David Bowie, Mick Jagger, Frank Sinatra).

Anton Corbijn produce imagini de recunoscut dintr-o ochire, alb-negru, granulate și ȋn același timp austere -care fac renumele fotografului.

Dincolo de grupuri de muzică și colaborarea sa cu grupul Depeche Mode (seturi de turism, coperți de albume, postere, casete video), Anton Corbjin a fotografiat, multe  staruri de cinema, cum ar fi Martin Scorsese, Robert De Niro sau Steven Spielberg.

 

 

Site oficial: http://antoncorbijn.com/

Posted by on mai 3, 2018. Filed under HOME,LUMEA FOTOGRAFIEI,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry