GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Dimineaţa devreme pe o plajă normandă

Oricȃt te-ai strădui fotografiile nu pot reda farmecul dimineţilor atlantice. Ȋn primul rȃnd pentru că atmosfera este ȋnvăluită ȋn griuri colorate, superbe, care par spălăcite ȋn fotografii, lumina este magică, de ȋnceput de lume…. Acestora li se adaugă prezenţe metafizice: oamenii care se plimbă de-a lungul plajelor nesfȃrșite, respiraţia graniţei ȋntre apă și nisip, păsările care trasează o broderie a libertăţii concurȃnd cu briza.

Cea mai surprinzătoare prezenţă este cea a tractoarelor care par cȃ aparţin unei ferme a mării, o fermă a atlanţilor, picături de culoare și putere ȋn liniștea dimineţii. Ieșind din apa refluxului, se mai pot vedea și vestigiile nebuniei lumii ȋn care trăim, greoaie ruine ale unor gigante pontoane aduse ȋn al doilea război mondial de către englezi și care străjuiesc ȋntr-o răzbunare mută cartea de povești a zeului Ares.

Iată un album care prezintă o părticică din vechiul pămȃnt al Normandiei, loc al liniștii, uneori deranjată de convulsiile istoriei umane.

 

Galerie foto: Cornel Gingărașu

Posted by on mai 26, 2018. Filed under CORNEL GINGARASU,HOME,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry