GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Diluate (XI)

Dau jos fardul de pe obraz, strat după strat. Mă dezbrac de el ca o ceapă de haine. Mă dezgolesc în fața oglinzii de toate retușurile, decojesc masca, dezlipesc zâmbetul, șterg conturul privirii, dau jos vopseaua de pe buze. Îmi privesc apoi ridurile din care curg anii  trecuți, anii trăiți, și mi se umple sufletul de raze. Mă însoresc pe dinăuntru, mereu tânără acolo unde fardul n-are nici putere, nici rost.

Miracolul naturii mă fascinează. Pun în pământ o sămânță, un lăstar, un bețișor cu trei fire de rădăcină și din ele ies frunze, tulpini și flori, cresc plante uriașe, delicate sau robuste, dau fruct și mor sub ochii mei neputincioși. Științific, totul este clar, dar mie nimeni nu-mi poate lua misterul. Pentru că ceva misterios se petrece acolo, jos, la firul ierbii.

Un melc purtându-și casa în spinare trece de vreo două ore drumul. Se mută la bloc. Nici melcii nu mai sunt ce erau odată.

Text, Foto: Katia Nanu

Posted by on mai 25, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry