GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Diluate (VI)

Suflet la o răscruce de sentimente. Care nu sunt durere, nu dau cu minus la analize și nici nu se tratează cu medicamente luate pe rețetă de la farmacie. Sunt așa, un fel de febră mirosind a liliac sau bujori înfloriți, despărțind ploile între stropi cu câte un curcubeu personal.
După câteva decenii de alergătură prin viață, te trezești cu inițialele proprii doldora de conținut, dar și cu un perete generos în față. Loc de dat cu capul. Pentru ce ar fi trebuit, de fapt, să fie. Sau nu. Filozofia la purtător nu se mai împiedică de un nume. Devine afacere anonimă cu obiectul de activitate împărțit între o bucată de pământ si-un Cer. 
Un pictor italian, Vicenzzo Martini, pictează mai ales mănăstiri, cu preoți micuți fâlfaind din sutane, trăgându-și umbra după ei. Dar zidurile și poporul credincios au un aer vesel, de duminică păgână.
Și lumea trece neștiutoare pe lângă armata firelor de iarbă…

© Katia Nanu

https://www.facebook.com/vincenzomartinipittore/

Posted by on mai 9, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry