GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Diluate (IX)

Când am citit cartea “Forrest Gump” de Winston Groom, eram demult îndrăgostită de film. Atunci am înțeles ce înseamnă să fii scenarist. Și genial, pe deasupra. Habar nu aveam ce harababură e în carte și cum a ajuns autorul cu Forrest tocmai până în spațiu…  Și cât de simplu este filmul! Cu toate ale lui petrecute aici, pe pământ. Numele scenaristului: Eric Roth. Nu auzisem despre el. Doar că a luat Oscar pentru film.

Urmărind fulgul suflat de vânt departe, și mai departe – asta este  ultima imagine din film – mi-am spus precum Forest ” măcar nu a avut o viață plicticoasă “. Despre scenarist vorbesc…

Viața pe internet devine un clișeu. Caricatural. Ești vesel – un chip cu gura până la urechi, ești trist – o lacrimă, iubești- o inimă roșie. Totul schițat exact, clar, la fel pentru toată lumea. Dar nici măcar bocancii cu care intrăm  în viața celorlalți nu au același număr, fraților!

Între două flori de mușcată s-a întins un fir străveziu de fum. Pe el alunecă un păianjen minuscul, ocupat să țeasă depărtarea.

© Katia Nanu

 

Foto: Cornel Gingărașu

Posted by on mai 21, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry