GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Diluate (I)

Soare arzător pe faleză. Dunăre acoperind malurile și un verde sălbatec urcând dinspre iarbă spre cer. Copii, perechi adulte, cărucioare, rolleri, bicicliști și bătrâni. Mulți bătrâni. Oase dezmorțindu-se la căldură unei primăveri cât o vară. Pe o bancă, cu ochelari negri pentru acoperit hăul privirii, pufnind nervos din țigări, trei tineri, poate fete, poate băieți, se plâng unul altuia: Au ieșit toți morții la plimbare! E ca-n filmele de groază, băi!

O cifră bântuie o știre veche: 3600 de persoane locuiesc într-un apartament. Cel puțin așa scrie în evidențele de la Evidența Populației orașului Galați. Evident, posibilitatea locuirii efective este exclusă. Moldovenii, în număr mare, s-au evidențiat prin dorința de a obține nu domiciliu la bloc, ci cetățenie română. Totul este atât de evident!

Liniște în Mall, înainte de 1 mai. Toată lumea a ieșit la iarba verde. Și mirări de 14 ani: De ce ar ieși cineva la iarba verde când poate merge la Sefora? 

Și liliacul a-nflorit bezmetic.

Katia Nanu

Foto: Cristian Năstase

Posted by on mai 1, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry