GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Trei autori – trei volume lansate in Joia Mare la Biblioteca V. A. Urechia din Galati

Joi, 5 aprilie 2018 ora 17.00 la Biblioteca Judeteană V. A. Urechia din Galați in cadrul Salonului Literar Axis Libris s-a desfășurat o triplă lansare de carte. Cele trei volume ale celor trei autori ne-au oferit ocazia să surprindem fotografic trei portrete (Teodor Parapiru, Aura Christi si Costel Crangan) in momentele lansării volumelor (Iudex de Teodor Parapiru, Din infern, cu dragoste de Aura Christi si Emigranții de Costel Crângan ) acestea fiind  insoțite de câteva scurte  comentarii ale unor prestigioși participanți la eveniment.

Teodor Parapiru | foto ©️ Sorin Frăsina

Profesorul Ghița Nazare despre volumul „Iudex” de Teodor Parapiru : „Romanul lui Teodor Parapiru poate fi impărțit in două parți : o primă parte in care evoca antichitatea (viața, oamenii, cultura ) si o a doua parte : contemporaneitatea. Mai mult chiar – pare a sugera o legatură dialectică între vremurile și oamenii de atunci și vremurile și oamenii de astăzi.”

Aura Christi | foto ©️ Sorin Frăsina

Scriitorul Ion Manea – despre prezența Aurei Christi la Galați cu ocazia lansării volumului „Din infern, cu dragoste” “Astăzi in drumul meu spre bibliotecă am observat primul cireș inflorit. M-am întrebat dacă nu cumva acesta este cel mai onest semn că a revenit la Galați, odata cu primăvara, Aura Christi. Ma gândesc ca ea vine aici din când în când pentru a-și regăsi un echilibru ținând cont de faptul că Galațiul se află cam la jumătatea distanței dintre București si Chișinău sau mai bine spus la jumătatea distanței dintre Nichita Stănescu si Dostoievski.”

Costel Crângan | foto ©️ Sorin Frăsina

Scriitorul Teodor Parapiru despre volumul „Emigranții” de Costel Crângan “Costel Crângan practică un stil epic foarte consistent. Dincolo de cunoasterea perfectă a temei emigranților, cunoasterea ei dramatică, reușește să si dea o formă a trădării atractivă. Miza scrierilor lui Costel Crângan este de cea mai bună calitate. Cunoaște bine traseul unor astfel de vieti, trasee foarte accidentate, dramatismul psihic și tot ce traiesc aceștia în condiții de înstrăinare.”

Galerie foto:

 

Text & foto : Sorin Frăsina

Posted by on aprilie 6, 2018. Filed under COTIDIAN,CULTURAL,EVENIMENT,HOME,NEWS,SORIN FRASINA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry