GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Săptămâna Sfânta in Sicilia

Săptămâna patimilor in Sicilia

Sicilia. Un alt spațiu geografic, o altă cultură, aceeași sfânta sărbatoare. 

Spre deosebire de alte zone în care credincioșii creștini participă în interiorul lăcașelor de cult la evenimentele religioase ocazionate de sărbatoarea Paștelui pe tot parcursul săptămânii ce o precede ,  Săptămâna Sfânta in Sicilia este o perioadă caracterizată de manifestări religioase desfașurate în mare parte in stradă.

Mii de localnici se implică in diferite forme de teatralizare și dramatizare stradală trăind aceste momente de religie profundă in comun cu empatie extremă.

Sărbătorile săptămânii sfinte in Sicilia  transformă insula pentru șapte zile într-o scenă uriașă pentru a comemora patimile, moartea și învierea lui Isus Hristos.

Manifestarile incep in Duminca Floriilor când, spre exemplu in Buseto Palizzalo localnicii costumați in personaje biblice devin statui vivante, nemișcate, împietrite pentru ore intregi. De la miezul zilei pâna la miezul noptii acestea  sunt purtate de platforme pe străzi de alți membri ai comunității, indiferent de vreme.

Pe parcursul intregii săptămâni ce urmează, Săptămâna Patimilor,  nu numai in marile orașe ci in toate satele si orășelele cu populație mică sau medie au loc procesiuni impresionante. Grupuri statuare medievale uriașe ale Mântuitorului, Fecioarei Maria si ale Sfinților Apostoli  cântarind sute de kilograme sunt purtate cu un asemenea  stoicism incât privitorului, indiferent că este el localnic sau simplu turist, îi este imposibil să nu observe și să nu fie marcat de scenele evocate  de manifestarile Via Crucis.

Posted by on aprilie 8, 2018. Filed under CULTURAL,HOME,NEWS,PORTOFOLII,SORIN FRASINA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry