GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Deep Black – Benoit Courti

Motto :

Imaginile sunt inspirate direct de sentimentele mele, iar fiecare imagine marchează un moment din viața mea”.

AN: Vă rugăm să ne spuneți despre seria dumneavoastră Deep Black și ceea ce v-a inspirat să creați aceasta serie.

        © Benoit Courti – Self Portrait

BC: În această serie, am explorat subiecte simple și simboluri puternice. Imaginile sunt inspirate direct de sentimentele mele, iar fiecare imagine marchează un moment din viața mea. Sunt foarte atașat de simbolul imaginii, de povestea și de sentimentul pe care îl evocă. Este aproape ca in expresia “ viata este un film si putem  apasa butonul de pauza”.

 

BC: Îmi îndepărtez cât mai mult noțiunile de spațiu și de timp, astfel încât să mă concentrez asupra celor esențiale. Îmi place fundalul negru nelimitat; este ca și cum aceste momente ar fi transpuse într-un fel de pictură. Am construit treptat această serie; Nu mă forțez să fac imagini, l-am lăsat să se întâmple în mod natural.

         © Benoit Courti – cu Jennifer Moinot

AN: Cum ai devenit interesat de fotografie?

 

BC: Îmi place  dintotdeauna fotografia. Am primit camera mea pe film când aveam douăzeci de ani. Totuși, am început să lucrez în muzică și nu am avut timp să mă dedic serios fotografiei. M-am dus să văd o mulțime de expoziții și am cumpărat reviste foto pentru că a fost o mare inspirație pentru muzica mea – pentru mine, fotografia, filmul și muzica sunt legate.

Am fost interesat de fotografii fără să mă gândesc că într-o zi o voi face și eu, abia în 2010 am început să fac primele mele portrete- atunci am devenit fotograf profesionist. 

 

Extras din “Ediția 43” a revistei Adore Noir ( aprilie 2018)

https://www.adorenoir.com/

(ADORE NOIR Featured Photographer from “Issue 43” (April 2018))

Vezi mai multe lucrări aici: https://www.facebook.com/benoitcourtipage/videos/1735698379819935/

http://benoitcourti.format.com/

Posted by on aprilie 24, 2018. Filed under FOTOGRAFIE,HOME,LUMEA FOTOGRAFIEI,NEWS,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry