GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Un CORB plin de tandreţe

Muzica de calitate din Romȃnia are noi reprezentanţi….de fapt nu chiar noi, ci nou constituiţi ȋntr-o trupă plină de energie și talent. Trupa este unită ȋn jurul lui Sergiu Corbu Boldor care a mai colaborat cu diverși “grei” din muzica romȃnească: Partizan, Hara, Dirty Shirt.

 

Membrii echipei sunt: Sergiu Corbu Boldor (vioară, voce, caval), Patricia Nicolae (tobe), Florin Chirilă (chitară bass), Cristian Flavius Mocanu (sintetizator).

Ascultătorul chiar neavizat ȋn tainele artei muzicale nu are cum să nu fie ȋncȃntat de compoziţiile pline de fior romȃnesc, dar tratate ȋn stil de baladă veche, cu nuanţe de rock și jazz.

Membrii lui “Corbu” ne oferă plăcerea și dulceaţa unor armonii absolute, cu sunete de vioară, orgă, bass, o percuţie excelentă și din cȃnd ȋn cȃnd pigmentate cu instrumente tradiţionale, cum ar fi cavalul.

Interesante și profunde sunt proiectele trupei, care sunt proiecţii vizionare și simbolice. Iată ce spun ei:

„Proiectul muzical CORBU este un proiect direcționat spre un public divers, ceea ce oferă un plus de flexibilitate genului muzical abordat.

Stilul lor este definit ca disco easy hardcore folclorizat.

 

Ne mişcăm disco. Gândim hardcore. Avem rădăcini în folclor”, este deviza CORBU. 

Concertele CORBU sunt construite sub forma unor spectacole tematice în care muzica, textul şi momentele de expresivitate corporală menţin în permanenţă un dialog viu cu publicul.  

Nu oricând, nu oriunde și nu oricui

…………………………………………………………………………………………………

Ideea proiectului a pornit de la semnificațiile contradictorii pe care corbul le are în gândirea europeană, orientală și occidentală. Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. Astfel a luat naștere un personaj misterios și complex care dă și numele proiectului: CORBU.

 

În povestea aceasta, Corbu cheamă în ajutor personaje fantastice înzestrate cu darul de a face muzică. Împreună cu ele pune la cale un asediu cultural prin care vor dezvălui oamenilor tainele sunetului.

Dar atenţie! Nu oriunde. Nu oricând. Nu oricui. Doar celor aleşi.

Le urăm mult succes și mulţi spectatori….că merită!

Galerie foto: Adrian Mociulschi

Text: Cornel Gingărașu

 

http://panacorbului.ro/#portfolio

Posted by on aprilie 20, 2018. Filed under DIVERTISMENT,EVENIMENT,HOME,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry