GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Cătălin Săvulescu, un fotograf cu sȃnge cald

Cătălin Săvulescu – ȋn propriile sale cuvinte

Fac fotografie de mic, de cȃnd ȋl ajutam pe tata să developeze ȋn baie fotografii, asta se ȋntȃmpla acum vreo 40 și ceva de ani.

Fac portrete corporate și produs, fac și fotografie de eveniment (atȃt corporate cȃt și privat (nunţi, botezuri, cumetrii).

           Portret de Cristian Crisbășan

Comercial lucrez de vreo 15 ani.

Ȋn călătorii fac fotografie de stradă, caut cadre minimaliste și mă uit după momentul decisiv. 

 

Acum mulţi ani, ȋn perioada candidă a ȋnceputurilor, l-am ȋntălnit pe Cătălin   pe Fickr. Postam amȃndoi fotografii, eram tineri și frumoși, mai ales….să lăsăm asta cu frumoșii, pentru că acum…se caută deștepţii. Relaţia noastră s-a conturat mai mult cȃnd am discutat despre tratamentul cȃinelui său Rottweiler, după accidentul cumplit prin care trecuse acesta.

Ȋncep să fiu nostalgic….oricum erau vremuri frumoase, timpul a trecut, Cătălin a devenit Săvulescu, un foarte celebru fotograf, ȋn București și pe plan naţional, un super-fotograf, care impecabil pe plan tehnic și artistic, a ȋnceput să deschidă orizonturi spre multe direcţii, inclusiv ȋn cursuri și workshop-uri.  

Vrȃnd să scriu despre Cătălin, i-am cerut cȃteva fotografii pentru ilustrarea articolului, omul mi-a trimis cȃte ceva, iar apoi, cȃnd eu lacom am ȋnceput să mai caut, am rămas copleșit…..domenii multiple,variaţie ameţitoare, un orizont al fotografiei comerciale care se lărgeste continuu. Ȋn albumul foto este și o imagine cu lista de activităţi…Cătăline, ești greu de cuprins. E de ȋnţeles de ce a fost imposibil de făcut o selecţie lejeră….avem un hap cam mare de ȋnghiţit pentru un singur articol, un hap care ȋncepe cu budoir-ul și se ȋntinde departe spre ciorba de fasole…

Ȋn momentul cȃnd mă gȃndesc la profesionistul Săvulescu, ȋmi vin ȋn minte două lucruri – VSLO (Vama sub Lumini de Oscar – cel mai mare worshop de fotografie și arte vizuale din Romȃnia) și faptul că este unul dintre cei mai mari specialiști ȋn fotografia de produs din Romȃnia. Dar greșesc, mai pregnantă este căldura privirii sale, cu o expresie extrem de amabilă, un  fotograf care deși după o carieră destul de veche,  nu arată nici plictiseală, nici suficienţa blazării.

Trebuie să mă opresc, fraza devine de o solemnitate prăfuită, ca pentru vreun academician. Mai bine mă gȃndesc la o ȋntȃlnire pe malul Dunării, la o bere, să mai punem ţara la cale.

Legături:

www.teleobiectiv.ro

www.blog.teleobiectiv.ro

www.tehnicolor.ro

www.fotografie-produse.ro

 

Text: Cornel Gingărașu

Galerie foto: Cătălin Săvulescu

Posted by on aprilie 19, 2018. Filed under FOTOGRAFIE,HOME,NEWS,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry