GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Because I’m built for comfort, I ain’t built for speed…

Marcian e un tip jovial, cu o poveste faină în spate. E dovada că pasiunea poate schimba vieţi şi te poate duce pe drumuri pe care nu te-ai fi gândit că vei ajunge vreodată.

Autodidact, înarmat cu perseverenţă şi dorinţa de a se perfecţiona, Marcian şi-a descoperit pasiunea pentru muzicuţă în 1996, iar din 1998 se pune pe fapte cu BLUES SYNDICATE, trupa proprie.

Debutează ca jurnalist în revista Musical Report, promovând genul muzical şi instrumentul atât de dragi lui. Devine un promotor neobosit al blues-ului în România, educând gusturile publicului prin articolele scrise şi emisiunile radiofonice dense în conţinut şi valoare educativă.

Pe Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte i-am văzut întâia oară pe 24 iulie 2014.

A fost o experienţă WOW!

Era primul concert de blues la care luam parte. Auzisem de el cu ceva timp în urmă, dar nu am avut ocazia să-l văd de aproape. Nu a fost un spectacol oarecare, ci a fost făcut sub forma unui “Story telling”, format pe care îl păstrează şi în prezent. Pot spune că el m-a atras spre muzica asta şi m-a educat. Şi acum am să explic. Din 2014 şi până acum l-am întâlnit de multe ori, când cu Trenul de Noapte, când cu Florin Giuglea în proiectul comun Storytellers, când în calitate de lector în seminarele de istorie a muzicuţei în blues, când implicat în festivalul Dichis’n’Blues-Tulcea. Tot ce pot spune e că iubeşte sincer, promovează, educă şi îndrumă publicul în tainele acestui gen muzical minunat. De când l-am întâlnit şi ascultat întâia oară am început să savurez blues aproape zilnic, mi-am expandat audiţiile de la BB King, Clapton , Muddy Waters şi Joe Bonamassa la Blind Lemon Jefferson, Charlie Musselwhite, Dr. John, Elmore James, Kenny Neal, Mighty Sam McClain, Richard “Rip Lee” Pryor, Billy Branch şi lista ar putea continua.

Fiecare întâlnire a fost diferită, din punctul de vedere al interpretării şi al spectacolului în sine, Marcian fiind într-un proces continuu de autoperfecţionare şi în căutare de a prezenta piese clasice într-o nouă formă, sound şi orchestraţie.

De la BLUES SYNDICATE şi până la duetele cu Charlie Musselwhite, Rick Esrin, Sugar Blue, Billy Branch, ca să enumer doar câţiva din marii muzicuţişti cu care a cântat Marcian, a fost cale lungă, muncă plină de pasiune şi efort financiar. O poveste de viaţă care inspiră!

 

 

Text: Adrian Mociulschi

Galerie foto: Adrian Mociulschi

Billy Branch and The Sons of Blues featuring Marcian Petrescu, at Dichis’n’Blues Fest, Tulcea, 2016

 

 

Posted by on aprilie 27, 2018. Filed under ADRIAN MOCIULSCHI,CULTURAL,DIVERTISMENT,EVENIMENT,HOME,NEWS,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry