GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Ritualul desprinderii

Aici veți putea vedea într-o prezentare dinamică, modernă, fotografii semnate de Adrian Mociulschi, în care conturează analitic relația dintre muzica rock și „groupies”, fanii acestei muzici.

Se încearcă o explicare a adorației obsesive și extatice, atât de vizibile în concertele muzicale. Tineri și bătrâni, catalizați într-o singură direcție, obținerea libertății și puterii, sunt subiectele pe care Adrian Mociulschi le unește într-o serie de tulburătoare portrete, pline de impact vizual.
Muzica în general și cea rock în special este recunoscută ca inductor de stări senzaționale. Aici intervine și propunerea de a se folosi termenul de „presu-asiune”, termen puțin oximoronic dar care sintetizează răspunsul la funcția vibrativă de mișcare – inducție, cu tendință la auto-dezintegrare.
Spectatorii fani ai rock-ului creditează cu maximă încredere pe cei de pe scenă, care nu forțează audiența dar mijloacele folosite sunt uneori dure, cu direcție spre subconștient.
La întâlnirea noastră de miercuri, 21 februarie 2018, ne-am putut gândi împreună asupra cuvântului persuasiune și la calitatea lui de termen sociopsihologic.

Foto: Adrian Mociulschi

Text: Cornel Gingărașu

Posted by on martie 31, 2018. Filed under ADRIAN MOCIULSCHI,HOME,NEWS,PORTOFOLII. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry