Campanie umanitară TDL Vrancea

 

TDL Vrancea, într-un comunicat de presă:

Campania umanitară <<Bucurii pentru copii>> a adus zâmbete pe chipul micuţilor din Centrele de zi vrâncene. La începutul lunii decembrie, TDL Vrancea a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru copii nevoiaşi şi cu probleme. În data de 03 decembrie 2013, tinerii democrati-liberali au participat la serbarea de sfârşit de an a micuţilor din centrul de zi Orfelinat 2 şi au împărţit pachete cu dulciuri şi fructe în numele lui Moş Nicolae. Astfel, peste 100 de copii cu autism şi probleme locomotorii s-au bucurat de darurile aduse de moş. Evenimentul organizat de TDL Vrancea a coincis cu Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Campania Bucurii pentru copii a continuat pe 06 şi 10 decembrie 2013, la Centrul de zi „Elena Doamna“ din Focşani, unde reprezentanţii TDL Vrancea au împărţit micuţilor alte cadouri, constând în dulciuri şi fructe. În aceste zile, echipa TDL va ajunge în comunele Bilieşti, Vidra, Gura Caliţei, Câmpineanca, precum şi în oraşul Panciu.

În cadrul campaniei umanitare <<Bucurii pentru copii>>, reprezentanţii TDL Vrancea au achiziţionat mai bine de o mie de kilograme de fructe, portocale, banane, clementine, mere, precum şi o cantitate importantă de dulciuri şi sucuri. De asemenea, au fost colectate jucării, cărţi, hăinuţe şi rechizite şcolare care au fost sau urmează să fie împărţite copiilor din familii defavorizate. <<Este cel mai frumos lucru pe care noi oamenii îl putem face pentru semenii noştri. Luna decembrie este luna cadourilor şi, de aceea, împreună cu colegii mei din organizaţia judeţeană a TDL am hotărât să demarăm această campanie pentru copii. Mulţumesc colegilor şî, în special, domnişoarei Carmen Hirsu, vicepreşedinte în Biroul Permanent Local, fără implicarea cărora nu am fi reuşit. Carmen, jos pălăria, ai făcut lucruri frumoase şi sper să le continui>>, a declarat Ionuţ FILIMON, preşedintele TDL Vrancea.

La rândul sau, preşedintele organizaţiei municipale TDL Focşani, Ionuţ Copăcescu, susţine că astfel de acţiuni ar trebui să se desfăşoare mult mai des şi cu implicarea a unui număr mai mare de oameni: <<Sperăm ca asemenea acţiuni să intre în tradiţia TDL Vrancea.  Aceşti copii au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor, şi mă bucur că am putut să le facem sărbătorile mai frumoase. N-ar fi rău dacă mai multe persoane, oameni politici şi aleşi locali s-ar implica şi ar da o mână de ajutor>>.  Iniţiatoarea campaniei <<Bucurii pentru copii>>, Carmen Harsu, vicepreşedinte în Biroul Permanent Local al TDL Vrancea a afirmat:  <<Mulţumesc personal tuturor donatorilor, în număr de aproximativ 500. Încă o dată, noi, vrâncenii am demonstrat că suntem oameni cu suflet mare şi formăm o comunitate unită. Împreună am reuşit să aducem bucurii pentru copii, iar zâmbetele şi fericirea lor sunt cadourile dumneavoastră de sărbători.”

Posted by on December 19, 2013. Filed under : . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry