GRAND Galleries

Galleries

[Galleries not found]

Cea mai bună ȋngheţată din lume….

Ȋn timpul unei plimbări prin Lyonul vechi (Le vieux Lyon), celebra zona din orașul Lyon (Franţa), mi s-a propus : – Hai la o ȋngheţată !

La care eu știind cam cum e treaba pe acolo, ȋntreb:

– La un Häagen-Dazs?

– Nu ! Ai să vezi….

Și am intrat la o terasă, elegantă, cu număr fix de vizitatori. Ne-am așezat la masă și ni s-a adus meniul….cu ȋngheţată… care cred că avea vreo 10 pagini scrise mărunt.

Eu am comentat:

– Ce mare chestie să alegi o ȋngheţată? dar apoi am văzut că totuși era cam greu….nu numai că erau multe sortimente, dar unele erau complet neobișnuite, gen: de măsline, de ceapă, de șuncă, de tomate….

Exemple?

Iată niște reţete pe care le scriu mai ȋntȃi ȋn original pentru precizie și parfum:

Aneth  Clémentine, salade, poireau, riz, betterave, concombre, pomme de terre, saumon

Badiane Cerise, pomme, framboise, ananas, griotte, abricot – noisette, – chocolat, vanille – beignet de courgette – gambas, crevette, homard

Betterave rouge Pommes acides-noisettes- picodon chaud – lardons

Cardamome Gâteau de semoule, tarte à la banane, sablé, orange, mangue – chocolat – pois chiche, chou, riz

Concombre Aneth, estragon, semoule, pomme de terre

Coquelicot  une noisette sur une assiette gourmande – salade de fruits – chocolat

Adică:

(Mărar, salată, praz, orez, sfeclă roșie, castravete, cartofi, somon

Badiane Cherry, măr, zmeură, ananas, cireșe, caise – alune, – ciocolată, vanilie – gogoașă – creveţi, creveti, homari

Sfeclă roșie, mere, alune, bacon

Cardamom cozonac, tartă cu banane, portocală, mango – ciocolată – năut, varză, orez

Castraveți, mărar, tarhon, grâu, cartofi

Mac, alune, salata de fructe – ciocolată)

Sau

Moutarde Wasabi cacao amer – pomme de terre, céleri – carrelet, poisson blancs, lingue, thon – porc fumé, lapin, viandes rouges

Piment d’Espelette  encornet, poisson blanc – boeuf

Pin amande – sirop d’érable – miel – tomate

Poivre de Séchuan Macaron – soupe de fruits, fruit rôti, ananas, citron, mandarine, framboise, melon – chocolat, pin – miel – riz, pâtes, salade composée – viandes grillées, lièvre, foie gras, carré de porc – colin, merlan, Saint Jacques

(Wasabi, cacao – cartof, țelină, pește alb, ton – carne de porc afumat, iepure, carne roșie

Piper, pește alb – carne de vită

Migdale – sirop de arțar – miere – roșii

Macaron – supă de fructe, fructe prăjite, ananas, lămâie, mandarină, zmeură, pepene – ciocolată, pin – miere – orez, paste, salată mixtă – carne la grătar, iepure, foie gras,scoici Saint Jacques)

Nu e straniu pentru noi, obișnuiti cu reţete fructate sau numai cu ingrediente precum lapte, cacao…?

Hai să vedem și alte oferte:            

Abricot bio      

Absinthe                      

Acacia bio                           

Açaï                              

Amande douce bio                        

Ananas                           

Anis vert                               

Banane bio                              

Basilic bio                          

Bergamote bio                             

Betterave rouge                            

Cacao bio                                                  

Cacao bio Oranges confites bio                         

Café pur arabica bio                                      

Calisson                                           

Canelé bio                                      

Cannelle bio                                           

Caramel crème salée bio                           

Caramel crème salée/nougatine bio                                   

Cardamome bio                                                

Cassis bio                                            

Cerise amarena                                               

Cerise griotte                                                   

Chartreuse verte                                             

Châtaigne / marrons confits bio                                           

Chocolat au lait bio                                         

Chocolat blanc bio          

Chocolat noir bio A. Morin                                               

Chocolat noir bio Valrhôna                                              

Citron basilic bio                                   

Citron bio                                             Citron limoncello bio                                             

Citron vert bio                                    

Clairette de Die bio                                  

Clémentine bio                                            

Coing bio                                               

Confiture de lait bio                                 

Cookies bio                                                     

Corne de Gazelle bio                               

Crème de lait bouilli bio                              

Datte bio                                       

Epices caramelisées bio                            

Erable (sirop d’) bio                                     

Feve de Tonka                                                  

Figue bio                                         

Fleur d’oranger bio                                          

Foie gras                                                     

Fraise 5l2,5l500ml

Fraise bio 2,5l1l500ml120ml

Fraise des bois 2,5l500ml

Framboise 5l2,5l500ml

Framboise bio 2,5l1l500ml120ml

Frangipane bio 2,5l500ml

Fromage blanc de chèvre 2,5

Prezentarea video a firmei:

Pentru a cita un articol din Le Point :

Și de ce nu?

încercați sorbeul cu faisselle (un tip de brȃnză franţuzească) de capră?

Bine ați venit la Terre Adélice !

Din secrete producătorilor….amestecul brȃnzei de capră ȋn sorbet, nefolosirea aerului care umflă masa de ȋngheţată ȋn mod artificial, eliminarea totală a laptelui praf, folosirea culorilor naturale și puritatea aromelor bio.

Utilizează fructe perfect coapte care sunt pasteurizate rezultȃnd piureul vegetal.

Și acum să vă spun despre rezultatul degustării….ce degustare, că a fost ȋnfruptare. Am mȃncat vreo 10 feluri de ȋngheţată – gust pregnant, foarte aromat și totodată fin, echibru perfect ȋntre valorile elementare de dulce, sărat, pipărat. Textura este catifelată, temperatura perfectă pentru a fi savurate imediat.

De altfel, o mică statistică ne spune:

  • 1,5 milioane de euro cifra de afaceri;
  • 15 angajați;
  • 200.000 de litri de înghețată și sorbeturi produse în 2010.

Mottoul acestor producători este :

Nimic nu este comparabil cu ceea ce ne oferă natură.

Cu respect și smerenie, Terre Adélice ne face să împărtășim parfumurile unice.

Dezvoltate într-o manieră tradițională și exigentă, înghețata și sorbeturile trezesc în noi toată magia și îndrăzneala naturii.

Natura este izbucnită de arome irezistibile, de ce nu cedezi?

 

Text: Cornel Gingăraşu

Posted by on iunie 4, 2018. Filed under HOME,IN CAUTAREA CHEFULUI PIERDUT,NEWS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry