Tulcea – Patzaichin propune construirea unui canal ecologic olimpic în zona Zaghen

Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin

 

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a fost prezent la sfârşitul săptămânii trecute la Tulcea pentru a prezenta în faţa autorităţilor tulcene care i-au susţinut financiar o parte dintre proiectele asociaţiei care îi poar­tă numele un bilanţ al acti­vităţii şi un CV al Asociaţiei „Ivan Patzaichin-Mila 23” la trei ani.

După ce au fost prezentate o parte dintre realizările asociaţiei în primii trei ani de activitate, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a ţinut să puncteze:

Ivan Patzaichin aduce valoare tuturor evenimentelor în care se implică. Sunt bucuros că ţine aproape de noi, de judeţul Tulcea, de zona deltaică şi vreau să subliniez eforturile pe care le presupune această formă de pro­movare naţională şi interna­ţio­nală. Trebuie să fim mândri că avem un om în spatele acestei strategii de destinaţie ecologică”

Dacă proiectele Asociaţiei „Ivan Patzaichin-Mila 23” au fost palpabile, cunoscute şi promovate ca atare nu doar pe plan local, ci şi internaţional, un alt proiect al asociaţiei ar putea prinde contur în scurt timp.

Ivan Patzaichin a declarat:

Din păcate, în ultimii 15 ani, în lipsa unei viziuni coerente la nivel local, niciun campion al României nu a mai fost originar din Delta Dunării, unde, în prezent, copiilor şi tinerilor le este ruşine să mai vâslească. Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Municipiului Tulcea, împreună cu Asociaţia <<Ivan Patzaichin-Mila 23>> au pus bazele construirii primului canal olimpic pentru competiţii de canotaj din România, ce va fi totodată şi primul canal de canotaj eco din lume. În sprijinul continuării tradiţiei, sportul şi infrastructura sportivă trebuie să constituie un factor de dezvoltare economică, atât prin atragerea organizatorilor de competiţii in­ternaţionale, dar şi prin reacti­varea performanţei locale. Visul şi dorinţa mea este ca Delta Dunării să devină cea mai mare destinaţie de ecoturism din Europa. Am convingerea că în Deltă se pot oferi servicii de turism la standarde internaţio­nale, fără investiţii mari şi ine­ficiente, numai prin diversificarea activităţilor prin care pescuitul, vizitarea naturii, gastronomia şi obiceiurile locale să devină produse de turism”

 

 

Sursa: Obiectiv.

Posted by on April 1, 2014. Filed under ADMINISTRATIE,Breaking News,Local,Ştiri,Tulcea. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry