Constanţa – Chevron provoacă, indirect, noi tensiuni. Primăria depune plângere pentru “fals grosolan”

Decebal Făgădău

Decebal Făgădău

 

Compania Chevron, cea care a activat militanţii pentru protecţia mediului şi nu numai, reuşeşte de această dată, indirect, să provoace noi tensiuni pentru opinia publică. Mediul online a fost, luni, atracţia ecologiştilor şi ai opoziţiei administraţiei locale, care au făcut front comun în “problematica” Chevron. Dacă opoziţia a luat în derâdere situaţia, mulţi activişti au luat-o “de bună” şi au umplut pagina Facebook cu un document exploziv. Mai exact, un protocol de colaborare care a circulat pe mai multe pagini de socializare şi pe zeci de profile personale ale activiştilor, evidenţia un presupus protocol de colaborare, semnat şi parafat de Chevron, pe de-o parte şi Primăria Constanţa, de cealaltă parte. Potrivit documentului, Primăria, prin semnătura edilului Radu Mazăre, îşi asuma “eliberarea fără întârziere a documentelor, avizelor, aprobărilor etc. care ţin de competenţa Primăriei, cât şi accesul facil şi rapid la toate informaţiile considerate relevante şi utile (…) desfăşurării operaţiunilor de explorare şi exploatare pentru gaze naturale din regiune”, se arată în document. Mai mult, SC Chevron Romania Exploration and Production SRL se angajează” să investească efort şi resurse la un nivel corespunzător pe întreaga perioadă a colaborării (…) inclusiv prin mass-media locale”, se mai arată în documentul exploziv, datat 24 mai 2013.

Presupusul protocol a căzut ca un trăsnet pe viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău:

Primăria să aprobe… ce? În municipiul Constanţa? Acum aflu de ce îmi spuneţi. Primăria are rază de competenţă doar pentru municipiul Constanţa. Unde să se sape, în Piaţa Ovidiu? Este o intoxicare, acum aud prima oară”

Făgădău a revenit ulterior, negru de supărare.

Făgădău, pentru Replica:

Am trimis-o, este un fals ordinar, vom face plângere împotriva celor care îşi permit să facă aşa ceva. Nu există acel document! Nu este treaba noastră să bănuim cine a făcut aşa ceva, este treaba Poliţiei”

 

 

 

Sursa: Replica.

Posted by on April 1, 2014. Filed under ADMINISTRATIE,Breaking News,Constanţa,Local,Ştiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry