Băsescu: “După cum a ieşit din criză, România stă bine, totul e să nu mai mărim taxele la nesfârşit”

Traia

Traian Băsescu

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Bruxelles, după Summit-ul UE-Africa, că este extrem de important ca România să revină în Africa, adăugând că ţara noastră stă bine, după modul în care a ieşit din criză, totul este să nu mai fie mărite taxele la nesfârşit.

Traian Băsescu:

Eu am încercat înainte de revoluţia arabă, cu deplasările în Egipt, în Libia, însă probabil acum, după acest val de destabilizare care a trecut, ar trebui să revenim la proiectul de a ne întoarce în Africa”

El a arătat că aceasta este o piaţă pe care România poate fi extrem de competitivă şi “este păcat să nu ne lărgim orizontul”.

Preşedintele, spunând că, la nivelul Uniunii Europene, contribuţia industriei în PIB este de 15%, iar în România producţia industrială ocupă 30% din PIB:

Noi am obişnuit să ne autoflagelăm”

Traian Băsescu;

La nivelul Uniunii Europene se pune problema reindustrializării, noi avem deja 30% şi trebuie să ne creştem capacităţile industrială, pentru că s-a convins toată lumea că numai din servicii nu se poate trăi bine pe termen foarte lung, nu se poate garanta prosperitatea, locuri de muncă fără să ai şi o industrie cu multe IMM-uri care să o deservească”

Preşedintele a mai afirmat că România este bine plasată din acest punct de vedere şi din multe alte puncte de vedere, ţinând cont de modul în care s-a redresat România din criză, cu o piaţă a forţei de muncă liberalizată prin liberalizarea introdusă în modificările la Codul Muncii, cu o lege a educaţiei care duce din nou la sistemul dual de învăţământ, în care primele rezultate vor apărea în câţiva ani.

Şeful statului a concluzionat:

A ieşit stabilă macroeconomic, cu datorii mici, sub limita maximă admisă prin criteriile de la Maastricht. Deci, avem toate condiţiile să mergem bine, totul este să nu mai mărim taxele astea la nesfârşit”

 

 

 

Sursa: Mediafax.

Posted by on April 3, 2014. Filed under Breaking News,Naţional,POLITICA,Preşedinţie,Ştiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry