Vrancea – “Necuratul” vs. “Milostivul” Bacinschi

BacinschiBISERICA

 

“Necuratul” şi-a băgat coada în USL şi mai ales în PSD, ieri, la şedinţa ordinară a Consiliului Local Focşani. Proiectele primarului Decebal Bacinschi de a aloca cate 20.000 lei la cinci biserici şi parohii din oraş, care au solicitat ajutor financiar pentru continuarea unor investiţii, au fost sabotate de consilierii USL, care au motivat că este nevoie de o amânare, pentru a completa “acatistele” de la bugetul local şi cu alte lăcaşuri de cult care au făcut solicitări pentru “pomeni”.

Cel care s-a lepădat primul de Bacinschi a fost Cătălin Vrabie, taman liderul USL din Consiliul Local Focşani.

Vrabie a spus:

Grupul PSD a decis să amane discuţia pentru şedinţa următoare pentru că sunt mai multe solicitări”

Opoziţia a cerut ca toate bisericile din oraş să primească sprijin, într-o mare milostenie a autorităţilor municipale.

Consilierul Bacu, de la PP-DD:

Aş vrea ca această situaţie să nu se mai repete. Îi chemăm şi pe cei care au mai solicitat ajutor financiar, să nu mai amanăm ceea ce am votat la comisii”

Iar cearta pe biserici a continuat, mai ales că Vrabie “a călcat pe morminte” şi a încurcat capitolele din care se alocă banii. Cum era de aşteptat, primarul a sărit nervos să comenteze.

Vrabie:

Sumele pentru biserici vin din Fondul de rezervă”

Primarul Bacinschi, ironic:

Vă înşelaţi! Am stabilit 6,5 miliarde lei pentru Capitolul Religie, din care 5 miliarde lei pentru Catedrală şi restul pentru aceste biserici. Pe solicitanţii din 2013 i-am amanat pentru acest an. Toţi cei care s-au adresat pentru bani, i-am prins aici. Dacă nu sunteţi de acord cu alocarea banilor pentru aceste biserici, se va schimba titlul de ziar”

Pentru alocarea banilor la lăcaşurile de cult s-au pronunţat cei şase consilieri de la PP-DD şi PDL, în timp ce PSD, UNPR şi PNL s-au abţinut.

 

 

 

Sursa: Ziarul de Vrancea.

Posted by on March 28, 2014. Filed under ADMINISTRATIE,Breaking News,Local,Ştiri,Vrancea. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry