Tulcea – Peste 3.000 de tulceni au primit bani în plus la pensie

pachete_pensionari

 

Luna aceasta, peste trei mii de pensionari tulceni au primit bani mai mulţi la pensie. Este vorba despre pensionarii care au ieşit din câmpul muncii după data de 1 ianuarie 2011, cărora li se aplică un indice de corecţie stabilit de Curtea Constituţională pentru core­larea pensiei cu câştigul salarial avut. O corecţie care se aplică retroactiv doar pe lunile noiembrie şi decembrie 2013, bani pe care Casa de Pensii Tulcea i-a virat  zilele acestea  beneficiarilor. Din ianuarie 2014 s-a mers cu pensia majorată conform deciziei Curţii Constitu­ţio­nale, dar partea retroactivă, pe cele două luni din anul trecut, s-a putut acorda abia acum.

Creşterea medie este de 63 de lei per pensie.

direc­torul Casei Judeţene de Pensii, Mihaela Stănciulescu:

Având în vedere Decizia Curţii Constituţionale a României, s-a impus stabilirea următorilor indici de corecţie: 1,12 în situaţia persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, indice de 1,17 în situaţia persoa­nelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2012-31 decembrie 2012 inclusiv, şi indice de 1,17 în situaţia persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2013 – 22 ianuarie 2013 inclusiv. Menţio­năm faptul că indicele de co­recţie se aplică asupra punctajului mediu anual cuvenit, sau aflat în plată la data înscrierii iniţiale la pensie. Sumele diferă de la un caz la altul şi sunt cuprinse între 1 şi 300 de lei”

 

 

 

Sursa: Obiectiv.

Posted by on March 28, 2014. Filed under ADMINISTRATIE,Breaking News,ECONOMIE,Local,Servicii,Ştiri,Tulcea. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry